szerző:
hvg.hu

Napjaink egyik legnépszerűbb (és legtöbb pénzt hozó) játéka az Epic Games Fortnite-je, nem véletlen, hogy Androidon is szívesen játszanák a felhasználók. Pedig ha most teszik ezt, könnyen bajba kerülhetnek.

Konzolokon, iPhone-okon, iPadeken hódít a Fortnite: Battle Royal nevű lövöldözős játék, amelyik azzal került a napokban a hírek közé, hogy mennyire sok pénzt hozott mindössze három hónap alatt az iOS-es változat. Mindez annak ellenére, hogy az alapjáték ingyenes, és ha egyetlen fillért sem költünk rá, akkor sem csökkennek az esélyeink a játékban.

Érthető, ha az androidos készülékek tulajdonosai is szeretnék ezzel az appal tölteni az időt, meg is szaporodtak a neten az androidos Fortnite letöltésével kapcsolatos keresések. Azonban egyelőre nincsen hivatalos androidos változat.

Az érdeklődés a számítógépes bűnözők figyelmét sem kerülte el, és most mindent megtesznek azért, hogy rosszindulatú (és persze nem hivatalos) Fortnite appokkal tévesszék meg a felhasználókat. Már a Google-n történő keresés is egy sor, a telepítést magyarázó YouTube-videót hoz fel, és ha valaki közvetlenül a YouTube-on keres rá a „Fortnite Android App” kifejezésre, csak győzzön válogatni a találatokból. A felhasználók linkeket is kapnak Fortnite APK-hoz (telepítő fájlokhoz), és bizony – írja a The Hacker News – már több millióan megnézték ezeket a videókat. Azonban minden esetben hamis appokról van szó, amelyek hozzáférhetnek a felhasználók kényes adataihoz, elküldhetik azokat a hackerekenk, sőt átvehetik az irányítást a telefon felett.

©

Szóval ne tévesszük szem elől, hogy a Fortnite jelenleg Xbox One-ra, PS4-re, PC-re és iOS-re érhető csak el, egyelőre nincsen androidos változat, ezt nyárra ígéri a fejlesztő, azonban a pontos dátumot még nem tudni. Még ha a Google Play Store-ban is látja valaki a Fortnite játékot, a letöltés előtt győződjön meg arról, hogy a fejlesztő az Epic Games. Amíg a hivatalos androidos kiadás nem jelenik meg (a megjelenésről hírt fognak adni a tech-oldalak), addig bármilyen Fortnite APK letöltés csupán átverés.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, kövesse a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!