szerző:
hvg.hu

A Honor márka alatt megjelentetett, játékosoknak szánt telefon (Honor Play) után a saját márkaneve alatt mutatna be „gamer-mobilt” a Huawei.

Még ebben az évben egy újabb, a játékosokra fókuszáló telefonnal rukkolna ki a Huawei a nemrég bejelentett Honor Play után – mondta el egy interjúban Jim Xu, a cég fogyasztói üzletágának első embere.

Bár a Huawei elsősorban a fotózásra és a mesterséges intelligenciára összpontosít, az említett üzleti törekvés is érthető, hiszen egyre divatosabbá válnak a játékra (is) alkalmas okostelefonok, a gamer-mobilok, hiszen a telefon mindig kéznél van, és a játékos nem csupán a dedikált platformra (gamer PC, konzol) szorítkozik. Hogy mennyire jó eszközök ilyen időtöltésre is a telefonok, azt bizonyítja, hogy egyre több komoly játék jelenik meg iOS-re és Androidra.

A játékra alkalmas telefonok leső fecskéi közé tartozott a Razer Phone, és az Asus is adott ki gamer-mobilt (Asus ROG Phone), illetve a Huawei is bemutatta a Honor Playt.

A Huawei márkanév alatt megjelenő telefon – írja a Gadget Match – nagy valószínűséggel a cég új GPU Turbo technológiáját fogja kamatoztatni, amellyel állítólag 60 százalékos teljesítményjavulás érhető el, miközben az energiafogyasztás 30 százalékkal csökkenhet. Konkrét specifikációkról még nem tudni, de bizonyára megpakolják RAM-mal a készüléket, amelybe csúcs-lapkakészlet kerülhet, például a Kirin 970, de akár egy még annál is gyorsabb chipsetet is bemutathat ebben a telefonban a gyártó.

Ugyanebben az interjúban említett meg Jim Xu, hogy a Huaweinek lesz összehajtható telefonja is, amellyel 2019-ben jelenik meg. Érdekes kérdés, hogy vajon sikerül-e majd megelőzniük a Samsungot, ugyanis a dél-koreai cég is hasonló terveket dédelget.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, kövesse a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!