szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az Apple megígérte, hogy iOS 12-vel gyorsabbak lesznek a régebbi iPhone-ok is. Van, aki maga kívánt meggyőződni erről az iOS 12 első publikus bétájának megjelenése kapcsán.

Az iOS 12 egyik legizgalmasabb (és az Apple által is kiemelt) tulajdonsága, hogy gyorsabbak lesznek vele a telefonok, még a régebbi iPhone-ok is. Nem véletlen, hogy annyira odafigyeltek erre Cupertinóban, nem szeretnék ugyanis, ha még egyszer megismétlődne a múlt év végi fiaskó.

Az iOS 12-vel minden simább és gyorsabb lesz – mondta a WWDC-n az Apple, kiemelve, hogy az alkalmazások 40 százalékkal indulhatnak majd gyorsabban, a billentyűzet 50 százalékkal lesz fürgébb, a fotók pedig 70 százalékkal gyorsabban készülhetnek el. Ezek az értékek olyan, saját tesztjeiken alapulnak, amelyeknél iPhone 6 Pluson hasonlították össze az iOS 12-t és az iOS 11.4-et.

A Cnetnél is úgy gondolták, megcsinálják ezt a tesztet, viszont még régebbi telefonnal, pontosabban telefonokkal. Két iPhone 5s-t vetettek gyári reset alá, majd az egyiken az iOS 11.4-et, a másikon az iOS 12-t (első publikus béta) futtatták. Azt egy pillanatig sem állították, hogy tudományos tesztelésről lenne szó, azt viszont mutatják e vizsgálatok, hogyan teljesítenek a telefonok valós helyzetekben.

©

A kísérlet nem indult túl fényesen: az iOS 12 kilenc másodperccel több ideig töltődött be, mint az iOS 11.4, utána viszont, ha nem is jelentősen, de meglódultak az appok. A Safari 3,5 másodperccel kevesebb idő alatt töltötte be iOS 12 alatt a teljes Cnet weboldalt, mint a régebbi OS-változat, és a Mail is gyorsabban indult (0,25 másodperccel). 0,5 másodperccel hamarabb lehetett hozzáférni (zárolt képernyőről) a kamerához, és a billentyűzet is egy másodperccel hamarabb előjött az üzeneteknél. Viszont az időjárás és a levelezés appnál nem volt érezhető a különbség.

Összességében tehát valóban igaz, amit az Apple állít, felgyorsíthatja a régebbi telefonokat is az új operációs rendszer, pláne, hogy őszig, amikor majd a végleges változat megjelenik, még bőven csiszolhatnak rajta.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Media1: Letartóztatták a HPS-csoport két alapítóját

Media1: Letartóztatták a HPS-csoport két alapítóját

Elképzelhető, hogy nem újítja meg szerződését az Európai Bizottság az AstraZenecával

Elképzelhető, hogy nem újítja meg szerződését az Európai Bizottság az AstraZenecával

NNK: A rákszűrések rövid ideig tartó halasztása nem jár kockázattal

NNK: A rákszűrések rövid ideig tartó halasztása nem jár kockázattal