szerző:
hvg.hu

Aláírásokat várnak azoktól a felhasználóktól, akik megvásárolnák a Microsoft régóta emlegetett eszközét, amelyik egy összehajtható tablet volna, telefonfunkciókkal felruházva.

Hosszabb ideje hallani már egy különleges Microsoft-eszközről, egy tabletszerű, összehajtható készülékről. Egyfajta digitális jegyzetfüzetről lenne szó, amelyet akár telefonfunkciókkal is megerősítenének, így sms-ezni lehetne vele, sőt akár hívásokat is kezdeményezni és fogadni.

Vitathatatlanul izgalmas koncepció ez az Andromeda kódnéven emlegetett projekt, azonban a közelmúltban aggasztó hírek érkeztek vele kapcsolatban. Van, aki úgy tudja, későbbre halasztotta az eszköz megvalósítását a Microsoft, mások viszont arról beszélnek, hogy e tervet végleg eltemették Redmondban. És ez az, amibe a felhasználók nem hajlandók belenyugodni. Zachary Hinski néhány napja egy petíciót kezdeményezett, és azok aláírását várja, akik megvásárolnának egy ilyen eszközt.

©

Személy szerint ő 799-999 dollárt is hajlandó volna fizetni az alapmodellért, sőt még többet is ennél az igazi újdonságokért. Hinski úgy gondolja, hogy ha sokan aláírják a petíciót, azt már a Microsoft sem hagyhatja figyelmen kívül, ugyanis az aláírások azt mutatnák, sok pénzt lehetne keresni egy ilyen eszközzel. Azt pedig nehéz volna megmagyarázni a befektetőinek, hogy miért nem csinál meg egy nagy bevétellel kecsegtető eszközt.

A petíciót az első négy nap alatt már tízezren alá is írták, és a számláló folyamatosan növekszik. Várjuk a Microsoft reakcióját.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, kövesse a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Mitől jó vezető Dumbledore és mitől rossz Umbridge?

Mitől jó vezető Dumbledore és mitől rossz Umbridge?

Hibátlan: ez a kép összefoglalja az utóbbi két nap történéseit

Hibátlan: ez a kép összefoglalja az utóbbi két nap történéseit

Azt ígérik, marad az ingyenes oktatás a Corvinuson

Azt ígérik, marad az ingyenes oktatás a Corvinuson

Nagyjából 500 millió forintnyi Mercedes-Maybach parkol ezen a pesti mezőn - fotó

Nagyjából 500 millió forintnyi Mercedes-Maybach parkol ezen a pesti mezőn - fotó

Keményen odaszólt az amerikai nagykövet Orbánnak

Keményen odaszólt az amerikai nagykövet Orbánnak

Arra hiába vár a kormány, hogy a jómódú nők teleszülik az országot

Arra hiába vár a kormány, hogy a jómódú nők teleszülik az országot