szerző:
hvg.hu

A 41 éves kanadai Tippi Thole év elején kezdett hulladékmentes életet élni, azóta komoly változást sikerült elérnie. Most egy kis üvegcsébe elfér az összes szemét, amit egy hét alatt termel.

A környezetszennyezés kapcsán a legtöbbször a levegő szennyezettsége jut eszünkbe, pedig a megtermelt hulladék mennyisége is komoly problémát okoz. Hogy mást ne mondjunk: ott van például a műanyag. A helyzet annyira súlyos, hogy bár a szakemberek régóta foglalkoznak a problémával, konkrétan belefulladunk a szemétbe, mire tényleg bevethetjük a műanyagfaló szuperenzimet.

Pedig a megoldást nem feltétlenül a tudósoktól kell várnunk. Frázisnak tűnhet, hogy a hétköznapokban mi is sokat tehetünk a környezetszennyezés ellen, pedig valóban ez a helyzet. Hogy mennyire, azt jól mutatja a kanadai Montréal közelében élő Tippi Thole története.

A The Washington Post készített egy riportot a 41 éves grafikusról és projektjéről. Thole év eleje óta tudatos munkával elérte, hogy a heti háztartási szemete belefér egy alig 6 centiméteres átmérőjű üvegbe.

©

A nő szerint a legtöbb szemetet a csomagolás jelentette, ezért ezen a téren volt a legnagyobb a változás. Ezért év eleje óta már csak olyan helyeken és olyan termékeket vásárol, amely nincs külön becsomagolva. Emellett mindenhová saját dobozokkal, üvegekkel és szatyorral érkezik, így arra sincs szükség, hogy az általa vásárolt dolgokat becsomagolják. Emellett bizonyos dolgokat – például a vajat, pillecukrot vagy épp a bevásárlószatyrokat – saját kezűleg készíti el. Mindezt olyan leírások alapján, amit a netről szed össze.

A 41 éves dizájner egy külön weboldalt is létrehozott, ahol nemcsak tapasztalatait írja le, de tanácsokat is ad azoknak, akik szeretnének csatlakozni a Hulladékmentes Mozgalomhoz – de Instagramon is bárki követheti őt.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, kövesse a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Az utolsó pillanatban is vakvágányra jutottak a Brexit-tárgyalások

Az utolsó pillanatban is vakvágányra jutottak a Brexit-tárgyalások

Fogy a kormány ideje, ha pénzt akar látni Brüsszelből

Fogy a kormány ideje, ha pénzt akar látni Brüsszelből

A bajorok azt üzenték, elegük van a nagykoalícióból

A bajorok azt üzenték, elegük van a nagykoalícióból

Alkudni kötelező! - megnéztük a legendás feketetói vásárt

Alkudni kötelező! - megnéztük a legendás feketetói vásárt

Az utcán állt a sor a Fundamenta-ügyfélszolgálat előtt a nyitásra várva

Az utcán állt a sor a Fundamenta-ügyfélszolgálat előtt a nyitásra várva

Nem nagy bizinisz a stadionüzemeltetés – csak egy Leisztingernek éri meg?

Nem nagy bizinisz a stadionüzemeltetés – csak egy Leisztingernek éri meg?