szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Csütörtök este kritikus hiba lépett fel a Mastercard hazai tranzakcióit kezelő informatikai rendszerben, így nem használhatók a Mastercard bankkártyák. Európából is hasonló jelentések érkeznek. [Frissítés: a hiba elhárult.]

A hazai bankok már kaptak is értesítést a Mastercard kártyatársaságtól, általános rendszerhiba miatt egyáltalán nem működnek a betéti és a hitelkártyák – írja az Index. Az Index szerint probléma a kártyatársaság valamennyi betéti- és hitelkártyáját érinti. Ezekkel sem az üzletekben lévő POS-terminálokon, sem az interneten nem lehet fizetni, ahogyan készpénzt sem lehet felvenni.

Arról ellentmondásos információk érkeznek, hogy mennyire bankspecifikus a gond, többen jelezték, hogy az OTP-s kártyájukat tudják használni. Mi egy Erste Banknál jegyzett kártyával is tudtunk fizetni, a pénztárostól 21 óra 20 perckor azt a tájékoztatást kaptuk, hogy ismereteik szerint már elhárult a gond.

Ehhez képest többen még mindig tapasztalják a hibát, ráadásul nem csak itthon, hanem Európa-szerte: a DownDetector státuszjelző oldalon még 21:40-kor is hibajelzésről számoltak be a felhasználók. A The Sun brit bulvárlap szintén problémákról számol be.

[Frissítés: a Mastercardtól 22 óra 15 perckor kapott tájékoztatás szerint A Mastercard tájékoztat arról, hogy a fizetési rendszerében keletkezett hibát sikerült elhárítani, a rendszer újra a megszokott módon működik. A kártyabirtokosok probléma nélkül használhatják Mastercard hitel- és betéti kártyáikat. A Mastercard sajnálatát fejezi ki az okozott kellemetlenségek miatt.

Ha értesülni szeretne a fejleményekről, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát. Ugyanis üzenhet is nekünk arról, hogy ön mit tapasztalt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Időzíthető SMS-t kapnak az androidosok

Időzíthető SMS-t kapnak az androidosok

Kolbászba rejtett méreggel, csavarral, gyufával kínozza egy ismeretlen a kutyákat Pécelen

Kolbászba rejtett méreggel, csavarral, gyufával kínozza egy ismeretlen a kutyákat Pécelen

Azért nem rendelt a kormány a Moderna vakcinájából, mert drágállta

Azért nem rendelt a kormány a Moderna vakcinájából, mert drágállta