szerző:
hvg.hu

Évekig hevert változatlanul a windowsos Jegyzettömb. Most több ponton is hozzányúlnak a programhoz.

Hiába a rengeteg hasznos és modern funkció, a Windows egy valószínűleg mindenki számára ismert, és nem kevésbé kedvelt alkalmazása, a Jegyzettömb bizony a 10-es operációs rendszerrel sem változott igazán. Alapvető kozmetikázáson persze átesett, de ez csupán külcsín szempontjából jelentett némi újrahangolást, funkciók terén viszont ugyanazt tudja, mint a Windows 7-ben vagy akár az XP-ben is látott verzió.

Ez hamarosan azonban megváltozik, a Microsoft ugyanis végre engedett a felhasználói kéréseknek, s bejelentették: több új funkcióval is kibővítik az egyszerű, mégis nagyon hasznos szövegszerkesztőt. Ezek a változtatások persze nem óriási előrelépések, inkább finomhangolások, hogy a Jegyzettömb se maradjon le az egyre csak hasznosabb külső programok által diktált versenyben.

Ennek megfelelően, akárcsak a fejlettebb szövegszerkesztőkben, végre a Jegyzettömbben is nagyíthatók lesznek a szövegek, hogy a gyengénlátók is használni tudják. A funkció a billentyűzet segítségével és az egér görgőjével is működik majd, hogy minél kényelmesebben lehessen növelni/csökkenteni a szövegméretet.

Emellett kicsit fejlettebb lesz a keresés, a tördelés, és a hosszabb, ezáltal nagyobb fájlméretű szövegállományokkal is jobban elboldogul majd. Szintén az újítás része a stabilabb, így gyorsabb működés, valamint, hogy támogatni fogja a Ctrl + Backspace általi, utoljára leírt szavak gyorsgombos törlését.

A jegyzettömbös újdonságokat is tartalmazó Windows-frissítés a jelek szerint valamikor az év végén érkezik meg a 10-es oprendszerrel rendelkező gépekre. Szólni fogunk, ha kijött és tölthető.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, kövesse a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
20-25 fok lesz ma is

20-25 fok lesz ma is

10 dolog, ami biztosan nem fog jól menni, ha nem alszik eleget

10 dolog, ami biztosan nem fog jól menni, ha nem alszik eleget

Jön a tél, Budapesten is elindult a távfűtés

Jön a tél, Budapesten is elindult a távfűtés

Tematikus élményparkot építenének a Balatonnál

Tematikus élményparkot építenének a Balatonnál

A koboldok fémje az autós forradalom kulcsa, és szinte az összes Kínáé lehet

A koboldok fémje az autós forradalom kulcsa, és szinte az összes Kínáé lehet

2021-től új világ jöhet, magyar nádtéglából, műanyag szemétből és szalmából épülhetnek az ökoházak

2021-től új világ jöhet, magyar nádtéglából, műanyag szemétből és szalmából épülhetnek az ökoházak