szerző:
hvg.hu

A böngészőkből ismert inkognitómóddal már hetekkel ezelőtt elkezdtek foglalkozni a YouTube-nál, mostanra pedig elkészült. Mutatjuk, hol lehet be-, illetve kikapcsolni.

Kicsivel több mint egy hónapja, hogy beszámoltunk a YouTube egy készülő újdonságáról, amely a webböngészőkhöz hasonló "rejtőzködést" tesz lehetővé: ha valaki bekapcsolja, úgy semmilyen nyomot nem hagy majd maga után, így pedig nem lehet tudni, milyen videókat tekintett meg valaki, hiszen az előzményeket sem jegyzi meg a rendszer.

A webes környezethez hasonlóan ez esetben is inkognitómódnak keresztelt funkció persze más szempontból is hasznos: mivel a böngészési/látogatási adatokat így nem tárolja el a YouTube, a rendszer nem fog később különféle, a megtekintett felvételek témája alapján újabb videókat beajánlani a látogatók számára.

Miután a funkció az androidos felhasználók többségénél már elérhető (aki még nem látja, nézzen rá a frissítésekre), így a magyarok számára is kipróbálható és természetesen használható, hiszen a tesztidőszaknak vége, a funkciót (nagyjából) mindenkinél élesítették.

Be- és kikapcsolása szinte gyerekjáték: navigáljunk a mobilos YouTube felületén lévő jobb sarokban látható profilképünkre, majd az újonnan megnyíló részen válasszuk az Inkognitómód bekapcsolása menüpontot. Ezzel tulajdonképpen már aktiváltuk is, amit az avatár helyét felváltó, ismert kalapos-szemüveges ikon is jelez. Illetve a videók alatti részen pár pillanat múlva megjelenő, szolid felhívás is, miszerint inkognitóra váltottunk.

©

Természetesen ebben a módban is lehetőség van feliratokat kapcsolni az egyes felvételek alá, és ugyanúgy működik a tévés/kivetítős opciós is, ebben a tekintetben tehát nincs változás.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, kövesse a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Szojuz-baleset: összevissza dobálta az űrhajó az utasokat, 7G-s erő hatott rájuk

Szojuz-baleset: összevissza dobálta az űrhajó az utasokat, 7G-s erő hatott rájuk

„Nem jó, ha valaki a gyereke véleménye ellenében dönt az iskoláról”

„Nem jó, ha valaki a gyereke véleménye ellenében dönt az iskoláról”

Törőcsik Mari nagy változásra készül

Törőcsik Mari nagy változásra készül

Ha erre rábólint az Intel, az ön számítógépe is nagyobb biztonságban lesz

Ha erre rábólint az Intel, az ön számítógépe is nagyobb biztonságban lesz

Fotók jöttek a szörnyű abonyi baleset helyszínéről

Fotók jöttek a szörnyű abonyi baleset helyszínéről

Francia kisrepülő miatt riasztották a Gripeneket

Francia kisrepülő miatt riasztották a Gripeneket