szerző:
hvg.hu

Méltatlanul kevesebb figyelmet kapnak a tabletek, mint az okostelefonok, pedig ezen a területen is születnek csúcskészülékek. Hamarosan érkezik egy új Samsung Galaxy tablet.

A nagy kiszivárogtatónak, Evan Blassnek (@evleaks) köszönhetően immár konkrét elképzelésünk lehet arról, hogyan fog kinézni a Samsung új tabletje, a Galaxy Tab S4, illetve a hozzá tartozó S Pen.

A Twitterre kerültek ki azok a képek, amelyek a fehér/ezüst tabletet mutatják. Megnézhető a hátoldala, látható, hogyan válik még használhatóbbá egy opcionális billentyűzettel, és az S Pen is szemügyre vehető elődje társaságában, amiből egyből ki is derül, hogy az új digitális íróeszköz vékonyabb lesz az elődjénél, és korszerűbb lesz a dizájnja.

©

Korábbi renderelések alapján úgy tudni, hogy a Galaxy Tab S4-en nem lesz fizikai Home gomb, sem Alkalmazásváltó, sem Vissza gomb – ezek várhatóan a kijelzőn jelennek majd meg. A tablet valamivel nagyobb lesz az elődjénél, várhatóan 10,5”-es lesz a Super AMOLED kijelző, és 16:10-es képarányt valószínűsítenek. Várhatóan 4 GB-nyi RAM-ot kap majd, 64 GB bővíthető tárolóval. Az eddigi értesülések szerint Adreno 530 GPU-val érkezik a tablet, ami Qualcomm Snapdragon 835 lapkakészletet feltételez, és nem a legütősebb Snapdragon 845-öt. A hátoldali kamerája 13 MP-es, a frontoldali 8 MP-es lesz. Android 8.1 Oreót fog futtatni.

A megjelenésével kapcsolatban eltérőek az információk. Van, aki szerint az augusztus 9-i Unpacked események debütálhat (ahol azért lesz egy izgalmasabb szereplő is), mások viszont úgy tudják, hogy a Galaxy Tab S4-et az idei, berlini IFA-n ismerheti majd meg a világ a Samsung Gear S4 okosórával egyetemben. Akár így, akár úgy, közel már a bemutatkozás, amit az is alátámaszt, hogy a Tab S4, pontosabban az SM-T835 modellszámú készülék már meg is kapta az FCC-jóváhagyást (a Galaxy Tab S3 (LTE) „álneve” egyébként SM-T825 volt).

A Galaxy Tab S4 árát 600 dollár (165 ezer forint) körülire taksálják.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, kövesse a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!