szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A munkatársaknak címzett e-mailek legtöbb része van annyira fontos, hogy nem szeretnénk, ha elveszne a többi között, vagy fontosnak tartjuk, hogy a kollégák válaszoljanak rá. Ezekhez nyújt segítséget a legnépszerűbb böngészők mellé telepíthető Boomerang for Gmail nevű bővítmény.

Nagyban megkönnyítheti a munkát a Firefox, Chrome és Safari böngészőhöz is ingyenesen elérhető bővítmény, amely a gmailes levelezésünket segít még precízebbé tenni. A Boomerang for Gmail segítségével időzíthetjük, hogy egy megírt e-mailt mikor küldjön el a rendszer a címzettnek, egy már beérkezett levelet egy általunk megadott időpontban ismét olvasatlanként jelöl meg a fiókunkban, de kérhetünk értesítést például arról is, ha az általunk levélben elküldött hivatkozást megnyitották.

A telepítést követően az első alkalommal a bővítmény számára engedélyeznünk kell a felugró ablakokat. Ha levelet szeretnénk írni, a fiókunkban nemcsak a küldés gomb, hanem a Send Later lehetőség is megjelenik, amellyel percre pontosan megadhatjuk, a rendszer mikor küldje el a levelünket. Amennyiben a Boomerang this opciót kipipáljuk, a legördülő listából azt is kiválaszthatjuk, mikor és milyen esetben pattanjon vissza hozzánk a levél – például ha nem nyitották meg, vagy bizonyos időn belül nem válaszoltak még rá.

©

Egy már elolvasott levél esetében arra is lehetőségünk van, hogy egy általunk megadott időpontban ismét olvasatlanként jelenjen meg a fiókunkban. Ha a Gmail menüjében a Boomerang feliratú gombra kattintunk, ugyanazt az időzítőt látjuk, mint a késleltetett küldés esetén. Ez a funkció akkor lehet igazán hasznos, ha egy levelet nem akarunk azonnal megválaszolni, de azt sem, hogy megfeledkezzünk róla. Ha pedig szeretnénk egyben látni a bővítménnyel menedzselt e-maileket, a fiók jobb felső sarkában lévő ikonra kattintva, majd a Manage scheduled messages opciót kiválasztva ezt is megtehetjük.

A Boomerang nem csak böngésző mellé telepíthető, hanem iPhone-ra/iPadre és androidos eszközökre is letölthető.

Ha már Gmail, van egy másik hasznos tanácsunk is: ha ezt a figyelmeztetést dobja fel a Gmail, tovább ne kattintson.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, kövesse a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Három új hibrid Renault érkezett Magyarországra, kipróbáltuk őket

Három új hibrid Renault érkezett Magyarországra, kipróbáltuk őket

Budapestre jön Ozzy Osbourne

Budapestre jön Ozzy Osbourne

Csütörtöktől két hétig teljes vonalon jár a 3-as metró

Csütörtöktől két hétig teljes vonalon jár a 3-as metró