szerző:
hvg.hu

A munkatársaknak címzett e-mailek legtöbb része van annyira fontos, hogy nem szeretnénk, ha elveszne a többi között, vagy fontosnak tartjuk, hogy a kollégák válaszoljanak rá. Ezekhez nyújt segítséget a legnépszerűbb böngészők mellé telepíthető Boomerang for Gmail nevű bővítmény.

Nagyban megkönnyítheti a munkát a Firefox, Chrome és Safari böngészőhöz is ingyenesen elérhető bővítmény, amely a gmailes levelezésünket segít még precízebbé tenni. A Boomerang for Gmail segítségével időzíthetjük, hogy egy megírt e-mailt mikor küldjön el a rendszer a címzettnek, egy már beérkezett levelet egy általunk megadott időpontban ismét olvasatlanként jelöl meg a fiókunkban, de kérhetünk értesítést például arról is, ha az általunk levélben elküldött hivatkozást megnyitották.

A telepítést követően az első alkalommal a bővítmény számára engedélyeznünk kell a felugró ablakokat. Ha levelet szeretnénk írni, a fiókunkban nemcsak a küldés gomb, hanem a Send Later lehetőség is megjelenik, amellyel percre pontosan megadhatjuk, a rendszer mikor küldje el a levelünket. Amennyiben a Boomerang this opciót kipipáljuk, a legördülő listából azt is kiválaszthatjuk, mikor és milyen esetben pattanjon vissza hozzánk a levél – például ha nem nyitották meg, vagy bizonyos időn belül nem válaszoltak még rá.

©

Egy már elolvasott levél esetében arra is lehetőségünk van, hogy egy általunk megadott időpontban ismét olvasatlanként jelenjen meg a fiókunkban. Ha a Gmail menüjében a Boomerang feliratú gombra kattintunk, ugyanazt az időzítőt látjuk, mint a késleltetett küldés esetén. Ez a funkció akkor lehet igazán hasznos, ha egy levelet nem akarunk azonnal megválaszolni, de azt sem, hogy megfeledkezzünk róla. Ha pedig szeretnénk egyben látni a bővítménnyel menedzselt e-maileket, a fiók jobb felső sarkában lévő ikonra kattintva, majd a Manage scheduled messages opciót kiválasztva ezt is megtehetjük.

A Boomerang nem csak böngésző mellé telepíthető, hanem iPhone-ra/iPadre és androidos eszközökre is letölthető.

Ha már Gmail, van egy másik hasznos tanácsunk is: ha ezt a figyelmeztetést dobja fel a Gmail, tovább ne kattintson.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, kövesse a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Stephen Hawking utolsó üzenete: "Nincs Isten"

Stephen Hawking utolsó üzenete: "Nincs Isten"

Ön szerint merre mutat ez a nyíl? Biztos, hogy jobbra?

Ön szerint merre mutat ez a nyíl? Biztos, hogy jobbra?

Kijavították a hibát, amely padlóra küldte a Playstationöket

Kijavították a hibát, amely padlóra küldte a Playstationöket

"Magam sem értem" - Nem aggódja túl a dolgot az 1,4 milliárdos csalás gyanújába keveredett fideszes képviselő

"Magam sem értem" - Nem aggódja túl a dolgot az 1,4 milliárdos csalás gyanújába keveredett fideszes képviselő

Megszavazták, hiába a Sargentini-jelentés, marad a kerítés

Megszavazták, hiába a Sargentini-jelentés, marad a kerítés

Meglátogatta Botka Lászlót, a Facebookon áradozik Szegedről az amerikai nagykövet – fotók

Meglátogatta Botka Lászlót, a Facebookon áradozik Szegedről az amerikai nagykövet – fotók