szerző:
HVG
Tetszett a cikk?

A Gmail felületének teljes megújításával megváltoztak a levelezőrendszerben felbukkanó figyelmeztetések is.

Néhány hete élesítette a Google az új Gmailt, ami funkcionális változások mellett teljesen új felületet is hozott. (Ha ön még mindig a régit látja, itt bekapcsolhatja magának.) A letisztultabb megjelenés, úgy tűnik, a korábbinál hangsúlyosabban megjelenő figyelmeztetéseket is hozott. A gyanús e-maileket például az alábbi módon jelölik – nem lehet nem észrevenni, hogy valami nem stimmel a levéllel.

©

Ez a figyelmeztetés akkor jelenik meg, ha egy feladó címe né[email protected] formátumú, de a Google nem tudja ellenőrizni, hogy az e-mail tényleg az adott Gmail-fióktól érkezett-e. A Google szerint ez akkor fordulhat elő, ha a feladó:

  • hamis Gmail-fiókból küldi az üzenetet;
  • valamilyen webhelyről küldi az e-mailt (például egy hírt szeretne megosztani);
  • egy automatikusan továbbított e-mailt küldött (például az ön iskolai fiókjából az ön személyes Gmail-fiókjába).

Ha nem biztos abban, hogy az üzenetet a feladóként megjelenő Gmail-cím küldte, akkor bár nyugodtan elolvashatja a levelet, de semmiképpen ne kattintson a benne lévő – jó eséllyel veszélyes weboldalakra mutató – linkekre, ne válaszoljon az e-mailre és főleg ne adja meg semmilyen személyes adatát. Helyette a figyelmeztető üzenetben kattintson az Adathalászat bejelentése lehetőségre.

Van még néhány fontos dolog, ha biztonságban akarja tudni leveleit. Íme 5 dolog, amire azonnal szokjon rá, ha nem szeretné, hogy feltörjék a Facebookját vagy Gmailjét.

Ha máskor is tudni szeretne a Gmail újításairól, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Büszke kommunista a spanyol kormányfőhelyettes

Büszke kommunista a spanyol kormányfőhelyettes

Mit tegyen a szülő, ha azt gyanítja, hogy koronavírusos a gyereke?

Mit tegyen a szülő, ha azt gyanítja, hogy koronavírusos a gyereke?

Ceglédi: Egy halott csecsemőről

Ceglédi: Egy halott csecsemőről