szerző:
HVG

A Gmail felületének teljes megújításával megváltoztak a levelezőrendszerben felbukkanó figyelmeztetések is.

Néhány hete élesítette a Google az új Gmailt, ami funkcionális változások mellett teljesen új felületet is hozott. (Ha ön még mindig a régit látja, itt bekapcsolhatja magának.) A letisztultabb megjelenés, úgy tűnik, a korábbinál hangsúlyosabban megjelenő figyelmeztetéseket is hozott. A gyanús e-maileket például az alábbi módon jelölik – nem lehet nem észrevenni, hogy valami nem stimmel a levéllel.

©

Ez a figyelmeztetés akkor jelenik meg, ha egy feladó címe né[email protected] formátumú, de a Google nem tudja ellenőrizni, hogy az e-mail tényleg az adott Gmail-fióktól érkezett-e. A Google szerint ez akkor fordulhat elő, ha a feladó:

  • hamis Gmail-fiókból küldi az üzenetet;
  • valamilyen webhelyről küldi az e-mailt (például egy hírt szeretne megosztani);
  • egy automatikusan továbbított e-mailt küldött (például az ön iskolai fiókjából az ön személyes Gmail-fiókjába).

Ha nem biztos abban, hogy az üzenetet a feladóként megjelenő Gmail-cím küldte, akkor bár nyugodtan elolvashatja a levelet, de semmiképpen ne kattintson a benne lévő – jó eséllyel veszélyes weboldalakra mutató – linkekre, ne válaszoljon az e-mailre és főleg ne adja meg semmilyen személyes adatát. Helyette a figyelmeztető üzenetben kattintson az Adathalászat bejelentése lehetőségre.

Van még néhány fontos dolog, ha biztonságban akarja tudni leveleit. Íme 5 dolog, amire azonnal szokjon rá, ha nem szeretné, hogy feltörjék a Facebookját vagy Gmailjét.

Ha máskor is tudni szeretne a Gmail újításairól, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Trump nem hisz a CIA-nak

Trump nem hisz a CIA-nak

Handó visszavág

Handó visszavág

Cáfol a minisztérium: nem berendelték a követet, csak beszélgetett

Cáfol a minisztérium: nem berendelték a követet, csak beszélgetett

Tompos Kátya brutális balesetnek volt szemtanúja, keresi a sérültet

Tompos Kátya brutális balesetnek volt szemtanúja, keresi a sérültet

Vásárlás: egyre nagyobb a leszakadás

Vásárlás: egyre nagyobb a leszakadás

Csodás videóval tisztelegnek Dwayne Johnson előtt az interneten

Csodás videóval tisztelegnek Dwayne Johnson előtt az interneten