szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Már több mint 20 ezer aláírót számlál az a petíció, amelynek elindítói különös célt fogalmaztak meg: meg akarják kóstolni a múlt héten kinyitott, fekete szarkofágban talált vörös folyadékot.

Az utóbbi idők egyik legizgalmasabb régészeti felfedezésének tekinthető az a hatalmas, fekete szarkofág, amelyet az északkelet-egyiptomi Alexandria közelében találtak meg, de csak néhány nappal később mertek kinyitni.

A gránitból készült, több tonnás koporsóból főleg csontok kerültek elő, de az igazi érdekesség az azokat körülvevő vörös folyadék. Ez utóbbi a tudósok feltételezése szerint egyszerű szennyvíz, amely a sír oldalán keletkezett repedéseken keresztül szivárgott be, és az évek folyamán folyamatosan gyűlt. Néhányan azonban makacsul ragaszkodnak azon teóriához, miszerint a csontok áztatta lé ősi erővel bír, ezért petíciót is indítottak, hogy megkóstolják az azóta már leszivattyúzott folyadékot.

©

A Change.org oldalán indított akció rövid idő után követőkre talált: pár nap leforgása alatt ezrek csatlakoztak hozzá, cikkünk megjelenésének pillanatában pedig valamivel több mint 20 ezer aláírónál jár – és folyamatosan növekszik.

Az Innes McKendrick által indított petíció egyébként energiaital formájában hasznosítaná a különös, mások szerint gyomorforgató trutymót. Vagyis nem csak úgy beleinnának, vegyítenék valamivel, hogy kicsit ízesebb legyen.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, kövesse a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Először állítanak kancellárjelöltet a német Zöldek

Először állítanak kancellárjelöltet a német Zöldek

Rabkórházba szállítják át Navalnijt

Rabkórházba szállítják át Navalnijt

Egy szerb vizsgálat szerint minden vakcina hatékony

Egy szerb vizsgálat szerint minden vakcina hatékony