szerző:
hvg.hu

Húsz évvel ezelőtt, június végén adta ki a Microsoft a Windows 98-at. Az egyik felhasználó különös módot választott az operációs rendszer évfordulója előtti tisztelgésre.

Végy nem használt, de legalább húszéves számítógépes alkatrészeket, az 1998-ben bemutatkozott Windows 98 egy eddig ugyancsak nem használt példányát, és máris minden megvan ahhoz, hogy egy vadonatúj, mégis elavult játék célú PC-t építs.

Ilyesfajta receptet követett Shelby Juedent (AkBKukU), és belevágott a nagy kalandba. Az említett összetevőkből épített egy gamer PC-t. Az alkatrész-kínálat – mai szemmel – megmosolyogtató: van itt 1 GHz-es Pentium III processzor, flopilemez, CD-meghajtó (emlékszik még valaki rájuk?) stb.

Bár a videó csak 13 perces, sok óra telt el az első doboz kinyitásától addig, hogy az utolsó illesztőprogram-frissítés is megtörténjen. A PC végül működött, igaz, a modern játékokat nem tudta futtatni, de legalább a Doommal jól el lehetett szórakozni.

A youtube-er azt ígéri, hogy ez a videó egy sorozat kezdete, amelyben megmutatja, hogyan kell régi-új PC-ket építeni.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, kövesse a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!