szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Ahogy bemutatták az iPhone X-et, szinte minden gyártó a jubileumi telefon formavilágára emlékeztető készüléket dobott piacra, így a notchnak nevezett kis szenzorsziget csaknem mindenhol feltűnt. Most úgy tűnik, a Huawei megtalálta a megoldást, hogyan tudná a a sokak szerint zavaró részt mellőzni a készülékekről. Ráadásul igen hasznos módon.

Az iPhone X nemcsak a Face ID miatt tekinthető különleges készüléknek, hanem azért is, mert a telefon maga új trendet indított el a gyártók között: amint bemutatták a jubileumi, faltól-falig érő kijelzővel rendelkező készüléket, szinte minden vállalat hasonló koncepcióban készítette el saját készülékét, így csaknem lehetetlen volt különbséget tenni az egyes darabok között:

A notch nem mellesleg igen komoly problémát is szült, egyes felhasználók ugyanis annyira zavarónak találták a különféle érzékelőkkel teli kis szigetet, hogy különböző programokat alkalmazva igyekeztek eltüntetni azt a kijelzőről. Bár utóbbit néhány gyártó később szoftveresen orvosolta, teljesen mégsem sikerült tőle megszabadulni. Már csak azért is figyelem reméltó egy, a Huaweihez kötött terv, amely a változást firtató képek tanúsága szerint alaposan átalakíthatja az eddig alkalmazott technikát.

©

Az ETNews oldalán feltűnt koncepcióképek alapján a gyártó abban gondolkodik, hogy a notch-ot kisebbre veszi, és feljebb is helyezi el, gyakorlatilag a kávába építve azt, a szenzorok eddigi helyére pedig az előlapi kamerát szereli. A GSMArena megjegyzi, igen érdekes elképzelésről van szó, ráadásul azt sem tudni, hogyan használnák ki az alkalmazások a kisebb káva méretéből adódó extra helyet.

Mindez persze nem azt jelenti, hogy a terv valaha meg is valósul, de legalább jó hír, hogy a Huawei nem kozmetikázással próbál faragni rajta valamit, hanem valóban tesznek is érte, hogy a helyzet javuljon. Ennek pedig bizonyára örülnek majd a felhasználók.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, kövesse a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!