szerző:
hvg.hu

Napjaink sikerjátéka, a Fortnite PC-n és iOS-en is elérhető, és már javában készül az androidos verzió. Utóbbit viszont lehet, hogy csak a Samsung új Note telefonjával rendelkezők fogják tudni kipróbálni.

A Fortnite tavaly nyáron kezdett hódító útjába, de már pár hónappal az indítást követően hatalmas számokat produkált, így nem volt kérdés, hogy mobilra is elkészítik az elsősorban netes csatáknak teret adó appot.

Így is történt, iOS-re már elérhető, az androidos verzió elterjedése viszont még várat magára. És a jelek szerint egy ideig fog is, ha igaznak bizonyul a 9to5Google és az XDA Developers értesülése, amely szerint a program 30 napig csak az augusztusban bemutatni készülő Note9-en lesz játszható. A Samsung és a Fortnite-ot fejlesztő Epic Games állítólag így próbálná vonzóbbá tenni az új Galaxy-t.

A hírek szerint a két fél azt is kilátásba helyezte, hogy a Note9-et előrendelők különféle játékbéli extrákhoz is hozzájussanak, mint például a Fortnite-ban használatos fizetőeszköz, a V-Bucks, amely szintén komoly csábítóerővel bír. Olyanról is hallani, hogy a telefonhoz mellékelt S Pen ceruza integrációt kap a játékkal, de erről egyelőre egyik portál sem tudott biztosat mondani, így nem tudni, miről van szó.

Az exkluzivitás tulajdonképpen logikus lépés volna, mindenki mással szemben viszont komoly nehezítés, hiszen így az androidosok jórésze leghamarabb csak szeptemberben játszhatna a programmal.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, kövesse a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Vége: megvan az idei X-Faktor győztese

Vége: megvan az idei X-Faktor győztese

Csodával határos módon túlélte az ebolát egy újszülött kongói kislány

Csodával határos módon túlélte az ebolát egy újszülött kongói kislány

Csúnya zuhanás lett egy repülő autó teszteléséből – videó

Csúnya zuhanás lett egy repülő autó teszteléséből – videó

Ma van a magyar kórusok napja

Ma van a magyar kórusok napja

A hirado.hu szerint már lezárultak a tüntetések, pedig épp az ablakuk alatt zajlik

A hirado.hu szerint már lezárultak a tüntetések, pedig épp az ablakuk alatt zajlik

Beperli egy nő az Apple-t, mert notch van a telefon kijelzőjén

Beperli egy nő az Apple-t, mert notch van a telefon kijelzőjén