szerző:
hvg.hu

Az ősszel érkező 6,5”-es, illetve 6,1”-es iPhone-ról került fel egy – természetesen nem hivatalos – videó a YouTube-ra. Persze nem az igazi eszközökről, hanem alkatrészek nélküli dummy egységekről van szó, ezzel együtt sokat elárulhatnak a leendő telefonokról.

Még jó párat kell aludnunk a 2018-as iPhone-ok megjelenéséig, azonban már van, aki tudni véli, milyenek lehetnek majd, legalábbis külsőre, ezek az újdonságok.

A Macrumors beszámolója szerint a Tiger Mobiles posztolt ki egy videót, amelyik a 6,5”-es iPhone X Plust (nevezzük most így) és a 6,1”-es LCD-kijelzős iPhone dummy-változatát mutatja. (A dummyk úgynevezett bemutató darabok, amelyekben nincsenek alkatrészek.) Két nappal korábban egy másik ismert kiszivárogtató, Ben Geskin is kiposztolt képeket a Twitterre két, teljesen hasonló megjelenésű eszközről, szóval lehet valami a dologban.

A videóban jól szemügyre vehető a két, Face ID-val felszerelt mobil. A fő különbség közöttük a hátoldali duplakamera, mármint abban az értelemben, hogy a 6,5”-es eszközön van ilyen, az LCD-s viszont megmarad az egyetlen lencsénél. Mindkét modellnek fényes, ezüst színű kerete van, bár Geskin fotóin a keret jobban idomul a ház színéhez (mint ahogy az iPhone X-nél). Az Apple várhatóan acélból készíti a nagyobb eszköz keretét, a kisebbét pedig – költségtakarékossági okokból – alumíniumból.

A videón látható dummyk hátoldala fehér, és ez nem tér el attól, amit a neves Apple-elemző, Ming-Chi Kuo is jósolt. Véleménye szerint a 6,5”-es iPhone-t feketében, fehérben és aranyban adja ki az Apple, a 6,1”-es pedig igazán változatos színekben fog megjelenni, de a fehér mindenképpen ezek között lesz.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, kövesse a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!