szerző:
hvg.hu

A Play Store helyett a fejlesztő weboldaláról tölthetik majd le az androidosok a Fortnite-ot, mert a készítők szerint így kényelmesebb. És mert így cent sem vándorol a Google-hoz.

Bár Androidon továbbra sem lehet játszani napjaink egyértelműen legsikeresebb programjával, a Fortnite-tal, ha végre debütál is, úgy biztosan nem a Play Store-ban kell majd keresni. Erről maguk a készítők számoltak be a TechCrunch kérdésére válaszolva.

A fejlesztők döntésüket azzal magyarázták, hogy közvetlen hozzáférést szeretnének biztosítani a programhoz, amely így az Epic Games oldaláról lesz majd letölthető. Arról persze már nem ejtettek szót, hogy a Google minden alkalmazáson belüli vásárlás esetén 30 százalékot eltesz magának, a Fortnite ezen a téren pedig világbajnoknak számít: már egymilliárd dollárt hozott a fejlesztőknek a játékbéli "kozmetikai" elemek eladásából.

Ilyen szemszögből nézve az Epic Games androidos bojkottja inkább pénzmentő akciónak, mintsem a játékosok kényelmét szolgálni kívánó lépésnek tűnik. A döntés ráadásul egy újabb fájdalmas húzás a fejlesztők részéről, ha bebizonyosodik a Samsunggal köttetett, állítólagos ügyletük. Eszerint a játék 30 napon át csak az új Galaxyn, a Note9-en lesz elérhető, mindenki más pedig várhat, mire a készítők a többi készülékre is kiadják.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, kövesse a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Bábjáték Ukrajnában: régi idők politikája

Bábjáték Ukrajnában: régi idők politikája

Ismét több tízezren követelték Andrej Babis lemondását

Ismét több tízezren követelték Andrej Babis lemondását

Kutyafalka terrorizálja a lakótelepen élőket Várpalotán

Kutyafalka terrorizálja a lakótelepen élőket Várpalotán

Sokat tudó óra fél áron, és még telefonálni is lehet vele – túl szép, hogy igaz legyen?

Sokat tudó óra fél áron, és még telefonálni is lehet vele – túl szép, hogy igaz legyen?

Dobrev Klára is megszólalt a gruevszki ügyben

Dobrev Klára is megszólalt a gruevszki ügyben

Trump cáfolja Fethullah Gülen kiadatását

Trump cáfolja Fethullah Gülen kiadatását