szerző:
hvg.hu

Az oldalba épített extraként és nem önálló alkalmazásként képzeli el saját társkeresőjének jövőjét a Facebook. Az új funkcióról most több új információ is kiszivárgott.

Még májusban, szokásos fejlesztői konferenciáján jelentette be a Facebook, hogy társkeresővel bővítik a közösségi oldal felületét. Mostanra az is megerősítést nyert, hogy a szolgáltatást nem az egy éjszakás kalandokra vágyóknak készítik, hanem azoknak, akik valódi kapcsolatot szeretnének kialakítani.

A TechCrunch beszámolójában idézi Jane Manchun Wong, az oldalnak gyakran információkat adó elemző híreit, és a társkeresőről készült (állítólagos) képernyőfotókat. Wong szerint ezek a közösségi oldal kódsorából származnak, így már kézzel fogható bizonyíték van arról, hogy a szolgáltatást nem egy önálló alkalmazásba pakolja majd a Facebook.

A funkción belül mindenki létrehozhatja majd saját, randizós profilját, de mivel elkülönített fiókról van szó, ha akarjuk, beállíthatjuk, hogy ismerőseink soha ne szerezzenek róla tudomást. (Ismerőseink ismerősei ettől függetlenül persze ugyanúgy megtalálhatnak, és láthatják a másodlagos adatlapot.)

A Facebook arra is komoly hangsúlyt fektet, hogy a szolgáltatással ne elsősorban azoknak kedvezzenek, akik egy éjszakás kalandot keresnének. Ezt erősíti, hogy a közösségi oldal korlátozhatja majd, hány emberrel léphetünk kapcsolatba, illetve hogy a számunkra kevésbé szimpatikusakat törölhetjük a listánkból, sőt, akár le is tilthatjuk őket. A funkcióra kizárólag (valódi) névvel lehet majd regisztrálni, és földrajzi elhelyezkedésünket is kötelező lesz megadni.

Az élesítés dátuma továbbra sem ismert, de tekintve, hogy ilyen jól haladnak vele, néhány pedig már tesztelik is, valószínű, hogy a megjelenés sokkal közelebb van, mint gondolnának.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, kövesse a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
hvg.hu Tech

Az egyik legfontosabb embere hagyja ott a Facebookot

Alex Stamos három évvel ezelőtt, 2015-ben került a Facebookhoz, az álhírekkel és a kamu nyereményjátékokkal viszont nem tudott mit kezdeni. Olyannyira, hogy úgy tűnik, belebukott a dologba.