szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Hamarosan új, társkereső funkcióval bővül a Facebook mobilos alkalmazása. Rögtön a bejelentés után 17 százalékot zuhantak a tőzsdén a Tinder tulajdonosának papírjai.

Aki látta A közösségi háló című filmet, az biztosan emlékszik rá, hogy a Facebook létrejöttét – ha áttételesen is, de – a párkeresés motiválta. Az idén 14 éves Facebook még 2004 februárjában kapta meg azt a funkciót, amely segítségével bárki feltüntetheti az adatlapján a családi állapotát. Ehhez képest – bár valószínűleg sokan használták társkeresésre (is) az oldalt – soha nem kapott olyan funkciót, ami direkt a társkeresést segítette volna. Ez azonban hamarosan megváltozik.

Mark Zuckerberg kedden a szokásos éves F8 fejlesztői konferencián bejelentette: a Facebook mobilos alkalmazásába egy társkereső funkció érkezik. Mivel a közösségi oldalt havonta mintegy 2,2 milliárd ember haszálja, így egy csapásra a Tindert és az OkCupidot üzemeltető Match Group egyik legnagyobb riválisa lesz. A Match Group értéke a tőzsdén Zuckerberg bejelentése után mintegy 17 százalékot zuhant.

©

A bejelentés szerint a társkereső profilt az ismerőseink nem fogják látni, és csak olyanoknak fogja ajánlani, akik nem az ismerőseink – vagyis a társkeresés diszkréten zajlik majd. Persze ebből logikusan még nem következik az, hogy a funkciót "félrelépésre" is lehetne használni, mert ettől a barát/barátnő/férj/feleség egyik barátja, aki nekünk nem ismerősünk, ugyanúgy láthatja a profilunkat.

©

Chris Cox, a Facebook termékfejlesztési igazgatója szerint az új funkció hasonlít majd a mobilos társkereső appokra, azzal a különbséggel, hogy sokkal inkább a közösségre fókuszál, és elérhetők lesznek benne a facebookos csoportok, események is. Emellett lesz benne egy "unlocking" nevű funkció is, amellyel a csoport tagjainak profilját, valamint az esemény résztvevőinek profilját is megnézhetjük. A velük folytatott csevegés azonban nem a Messengerben, hanem egy elkülönített csatornán folyik majd.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
HVG Tech

Készüljön: teljesen átalakítja a Facebook a Messengert

Hosszú évek egyre hangosabb felhasználói panaszáradata után a Facebooknál is belátták, hogy az egykor szinte mindenki által kedvelt Messenger egy jól használható üzenetküldőből egy kusza, túlzsúfolt alkalmazás lett. Mark Zuckerberg megígérte: tesznek ellene.