szerző:
hvg.hu

Elnézést kért európai felhasználóitól az Instapaper szolgáltatás a kéthónapos kényszerszünet miatt, sőt egy bocsánatkérő ajándékkal is kedveskedik nekik. Igaz, közben fizetőssé változtatták azt, amit korábban már ingyenessé tettek.

Május végén átmenetileg szüneteltették a népszerű „olvasd később” szolgáltatást, az Instapapert az európai felhasználók számára. Az ok, hogy változtatni kellett a szolgáltatáson az Európai Unió május 25-én hatályba lépett általános adatvédelmi rendeletének (GDPR) megfelelően. Az átállás egyébként nem csak az Instapaper számára jelentett problémát, számos amerikai híroldal is elérhetetlenné vált egy időre az európai felhasználók számára.

Sok, kevésbé tájékozott, az Instapapert nem mindennap használó európait ért váratlanul, hogy egyszer csak nem tudta elérni archívumát, és azt sem lehetett tudni, meddig tart ez az állapot. Nos, valamivel több mint két hónap szünet után ismét él az Instapaper, s e-mailben kértek bocsánatot az európai felhasználóktól. A levélben a szolgáltatást jegyzők elismerik, hogy kéthónapnyi leállás elfogadhatatlan, és tisztában vannak azzal, hogy számos felhasználójuk bizalmát elveszítették, de remélik, nem egyszer s mindenkorra.

©

Az e-mailből az is kiderül, hogy bár korábban az Instapaper Premium szolgáltatása ingyenes lett, most – annak érdekében, hogy az Instapaper a belátható jövőben is folytatódhassék – újra indítják a fizetős (Premium) szolgáltatást. Viszont a leállással kapcsolatos bocsánatkérésük nyomatékosítására fél évig ingyen elérhetővé teszik a prémiumszolgáltatásokat az európaiaknak. Egyébként havi 2,99 dollár (825 forint), illetve évi 29,99 dollár (8273 forint) az előfizetési díj. A fél év letelte után megmarad az ingyenes alapszolgáltatás, de a felhasználó bármikor előfizethet a prémiumra, amit nagyon remélnek az Instapapernél.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, kövesse a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Genetikusok szerint a honfoglalók ősei hunok voltak – megjelent a tanulmány

Genetikusok szerint a honfoglalók ősei hunok voltak – megjelent a tanulmány

Donald Trump rémálma zajlik épp a mexikói határnál

Donald Trump rémálma zajlik épp a mexikói határnál

Filozófiaprofesszor a New York Times-ban: Orbán Viktor fasiszta

Filozófiaprofesszor a New York Times-ban: Orbán Viktor fasiszta

Meghibásodás miatt leáll Paks 2. blokkja

Meghibásodás miatt leáll Paks 2. blokkja

Nemcsak a nagyágyúknál van kartellezés, csúf bukás készül a francia sonkásoknál

Nemcsak a nagyágyúknál van kartellezés, csúf bukás készül a francia sonkásoknál

Elítélték a volt horvát kormányfőt és a Mol-Ina per még csak most jön

Elítélték a volt horvát kormányfőt és a Mol-Ina per még csak most jön