szerző:
hvg.hu

Akárcsak az idén, jövőre is három iPhone-t mutathat be az Apple. Bár korábban egyértelműnek tűnt, hogy végleg búcsút int az LCD-kijelzőnek, a legújabb hírek másról szólnak.

Idén ősszel két OLED- és egy – olcsóbb – LCD-kijelzős iPhone-t mutat be az Apple. Sokáig úgy volt, hogy ez lesz az utolsó év, amikor még LCD-ben is gondolkoznak Cupertinóban, azonban az Apple vezetése – áll a The Bell beszámolójában – másként döntött, jövőre is lesz LCD-kijelzős iPhone.

Bár az OLED előnyei vitathatatlanok, az Apple jóval hosszabb ideig maradt meg az LCD mellett. mint az androidos vetélytársak, és inkább szoftvertuninggal és a partnerekkel való szorosabb együttműködéssel próbálta felturbózni ezeket a kijelzőket. Az iPhone X volt az első modell, amely már OLED-kijelzőt kapott, míg az iPhone 8-aknál maradt az LCD.

Annak a hátterében, hogy talán jövőre sem mond le teljesen az LCD-ről az Apple (megtartja úgynevezett kétpályás stratégiáját), komoly piaci megfontolások állhatnak. Az észak-amerikai piacon egyértelmű befutó az olcsóbb iPhone 8 (a drágább iPhone X-szel szemben), az iPhone 8-eladások az észak-amerikai piac teljes mobilértékesítésének 37 %-át tették ki. Nem lehet nem észrevenni, hogy az árnak milyen fontos szerepe van, szívesebben veszik az olcsóbb LCD-kijelzős iPhone-okat.

Az Apple kétpályás stratégiája: OLED is, LCD is
©

Korábban még úgy volt, hogy az LG (az LCD-panelek jelenlegi szállítója) teljesen átállítja gyártósorait az OLED-re, azonban – amennyiben pontosak a The Bell értesülései – egy darabig még aktívak maradnak az LCD-s sorok is. A jelenlegi ismeretek szerint jövőre is három iPhone érkezik, két OLED-es és egy LCD-s. Az idei trióra épülnek majd, hasonló lesz a megjelenésük, ám nagy változások lesznek a motorháztető alatt.

De ez a jövő év zenéje lehet. Ha kíváncsi rá, mit lehet egyre biztosabban tudni az idei új iPhone-okról, ide kattintva talál képet, itt pedig videót és néhány specifikációs adatot is.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, kövesse a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Még dolgozni kell azon, hogy a kamaszok tudjanak olvasni és számolni

Még dolgozni kell azon, hogy a kamaszok tudjanak olvasni és számolni

A marihuána legalizálása miatt nő az autós balesetek száma

A marihuána legalizálása miatt nő az autós balesetek száma

Rubik Ernő elárulta, neki meddig tartott, míg először kirakta a Bűvös Kockát

Rubik Ernő elárulta, neki meddig tartott, míg először kirakta a Bűvös Kockát

Iránban az utolsó csavarig lemásoltak egy Lamborghini sportautót – videó

Iránban az utolsó csavarig lemásoltak egy Lamborghini sportautót – videó

Nagy lehet a baj, dolgozói harmadát kirúgja az Android atyja

Nagy lehet a baj, dolgozói harmadát kirúgja az Android atyja

Több mint negyven tűzijátéknézőt ütött el egy vonat Indiában

Több mint negyven tűzijátéknézőt ütött el egy vonat Indiában