szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Immár bárki szabadon csatlakozhat a Bethesda pörgős lövöldéjéhez, a legendás Quake legújabb részéhez. Sem termékkulcsra, sem meghívóra nincs hozzá szükség.

A Quake a játéktörténelem egyik legfontosabb darabja, ezért sem tűnik annyira meglepőnek a készítők 2016-os bejelentése: akkor hintették el, hogy az eredeti program alapjait meghagyva egy vadonatúj játékot készítenek, így továbbörökítve a Quake legendáját.

A Quake Champions szűk két éve mutatkozott be, de az elmúlt hónapok során, a szükséges meghívó miatt, csak néhányan próbálhatták ki. Ennek most vége, technikai értelemben véve a játék elkészült, így ahhoz mostantól bárki szabadon csatlakozhat. Mi több, ingyen.

A QuakeConon tett bejelentés szerint a fizetés nélküli hozzáférés nem próbaidőszak, vagyis a játékidő ilyen értelemben nem korlátozott, ám fontos kritérium, hogy az új üzleti modell értelmében ingyen csakis az alapjáték szerezhető be. A kiegészítőkért, illetve a letölthető bővítményekért és hősökért továbbra is pénzt kér a Bethesda.

©

A kizárólag PC-n játszható Quake Championst a Steamről lehet letölteni. Ha nincs még ilyen fiókja, ide kattintva (szintén ingyen) regisztrálhat egyet magának. A programról írt kritikánkat itt olvashatja.

Ha máskor is tudni szeretne videojátékokkal kapcsolatos hírekről, értesülésekről, kövesse a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!