szerző:
hvg.hu

Immár bárki szabadon csatlakozhat a Bethesda pörgős lövöldéjéhez, a legendás Quake legújabb részéhez. Sem termékkulcsra, sem meghívóra nincs hozzá szükség.

A Quake a játéktörténelem egyik legfontosabb darabja, ezért sem tűnik annyira meglepőnek a készítők 2016-os bejelentése: akkor hintették el, hogy az eredeti program alapjait meghagyva egy vadonatúj játékot készítenek, így továbbörökítve a Quake legendáját.

A Quake Champions szűk két éve mutatkozott be, de az elmúlt hónapok során, a szükséges meghívó miatt, csak néhányan próbálhatták ki. Ennek most vége, technikai értelemben véve a játék elkészült, így ahhoz mostantól bárki szabadon csatlakozhat. Mi több, ingyen.

A QuakeConon tett bejelentés szerint a fizetés nélküli hozzáférés nem próbaidőszak, vagyis a játékidő ilyen értelemben nem korlátozott, ám fontos kritérium, hogy az új üzleti modell értelmében ingyen csakis az alapjáték szerezhető be. A kiegészítőkért, illetve a letölthető bővítményekért és hősökért továbbra is pénzt kér a Bethesda.

©

A kizárólag PC-n játszható Quake Championst a Steamről lehet letölteni. Ha nincs még ilyen fiókja, ide kattintva (szintén ingyen) regisztrálhat egyet magának. A programról írt kritikánkat itt olvashatja.

Ha máskor is tudni szeretne videojátékokkal kapcsolatos hírekről, értesülésekről, kövesse a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Ismeri a Varta ceruzaelemeit? Most belépnek az elektromos autók piacára is

Ismeri a Varta ceruzaelemeit? Most belépnek az elektromos autók piacára is

Engedett az Európai Bizottságnak a lengyel kormánypárt

Engedett az Európai Bizottságnak a lengyel kormánypárt

Rengeteg pénzt tartunk babakötvényben

Rengeteg pénzt tartunk babakötvényben

Elios-ügy: Pécsen sem nyomoznak tovább

Elios-ügy: Pécsen sem nyomoznak tovább

Magyar győztese van a bahreini MMA-világbajnokságnak

Magyar győztese van a bahreini MMA-világbajnokságnak

25 milliárdot ad a kormány székelyföldi nagyberuházásokra

25 milliárdot ad a kormány székelyföldi nagyberuházásokra