szerző:
hvg.hu

Egyre jobb lesz YouTube-videókat nézni androidos eszközeinken: már tesztelnek egy újabb hasznos funkciót.

Pár napja számoltunk be arról, hogy az androidosok is megkapnak egy, eddig csak az iOS-es eszközökön elérhető YouTube-funkciót, de a napokban már egy másikat is tesztelnek. Ez az újdonság lehetővé teszi majd, hogy a felhasználó egyszerű söprő mozdulattal ugorjunk át egy videót, akár előre, akár visszafele menve a klipek között. A funkcióról először beszámoló Google+-felhasználó szerint – írja a 9to5Google – mindez a tesztelési fázisban csak akkor működik, ha a videókat a YouTube app Home füléről játsszák.

Mindenesetre egy ilyesfajta söprő mozdulat sokkal gyorsabb, mint megérinteni a képernyőt, majd kiválasztani, hogy át akarunk-e ugrani a következő videóhoz. Az asztali változatnál elég ilyenkor a Next ikonra kattintani a vezérlősáv lejátszás ikonja mellett.

A szolgáltatás, mint említettük, tesztelési időszakban van, így az alkalmazásban még látható a Next (következő), illetve a Previous (előző) ikon, de hamarosan eltűnnek ezek, hogy átadják a helyüket az új funkciónak. A szolgáltatást időközben már az iOS-es appon is tesztelik.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, kövesse a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!