szerző:
hvg.hu

Szűk egy héttel az után, hogy bejelentették: új mobillal tér vissza a Palm, kiszivárgott az is, milyen specifikációval rendelkezik majd a készülék. Már csak az a kérdés, mikor mutatják be.

Komoly meglepetést okozott néhány nappal ezelőtt, hogy a kínai TCL bejelentette: hamarosan visszatér egy régi márka, jönnek a Palm telefonok. A visszatérésről még 2017-ben beszéltek először, azóta viszont nagy volt a csönd a fejlesztések és a Palm körül.

Persze a bejelentés kapcsán rögtön el is indult a találgatás, hogy milyen specifikációval érkezhet majd az egykor szebb napokat látott márka készüléke. Erről csak keveset lehetett megtudni: a tervek szerint Android 8.1-et futtat majd a mobil, a Wi-Fi Alliance tanúsítványában pedig csupán egyetlen frekvenciasáv, a 2,4 GHz szerepel, ami belépőszintű készülékre utal. Most azonban új információk derültek ki a telefonról.

Az Android Police beszámolója szerint a Pepito kódnév alatt futó mobil valóban egy belépőszintű eszköz lesz. Az új Palm egy 3,3 colos HD kijelzőt kap, az energiát pedig egy 800 mAh-s akkumulátorról kapja majd. A gépházban egy Snapdragon 435-ös processzor, 3 GB RAM és 32 GB tárhely kap helyet. Ami viszont kissé meglepő, hogy egy dologban az iPhone X-re hasonlít majd: ebben sem lesz 3,5 mm-es jack aljzat.

©
©

A Pepito titánszürke és arany színekben érkezik majd meg, de hogy pontosan mikor, azt egyelőre nem lehet tudni. Az ígéretek szerint még az idei évben piacra dobják a készüléket.

Ha szeretne elsőként értesülni a Palm visszatéréséről, kövesse a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
hvg.hu Tech

Igazi csúcstelefon jöhet a BlackBerrytől, de nem mindenkinek

Beáll a sorba a BlackBerry is: állítólag olyan csúcstelefonnal rukkol ki még ezen a nyáron, amelyik nem a szokott BlackBerry-készülékekre, hanem a manapság divatos telefonokra hajaz. A mostani hírek szerint viszont csak a világ egy adott régiójában értékesítenék.