Balogh Csaba
Balogh Csaba

Nagyjából két hónap múlva számíthatunk a Huawei Mate-szériájának frissítésére. Az új modell meglehetősen combosnak ígérkezik.

A Huawei a korábbi nyári és téli kilengések után tavaly már a karácsonyi szezon előtt bemutatta Mate-sorozatának új tagját. A Mate 10-család konkrét eladási adatai nem ismertek, az viszont igen, hogy a gyártó jól szerepelt az ünnepi beszerzésekben, ezért több mint valószínű, hogy most is az októberi piacra dobás mellett dönt az immár stabilan második legnagyobb okostelefon-gyártó.

Az nemrég kiderült, hogy az új modell valószínűleg nem a Mate 11, hanem a Mate 20 nevet kapja majd. Egy kínai közösségi oldalon pedig feltűnt három olyan kép is, amely állítólag a Mate 20 képernyőjét, illetve előlapját ábrázolja. Jól látható, hogy a képernyő oldalai lekerekítettek, ráerősítenek a kávamentes telefon érzetére. Látható, hogy keret valóban nem is zavar be az előlapba, eltekintve egy kis, fenti résztől: a Mate 10-ben még nem, a P20-ban azonban már a Huawei által is alkalmazott szenzorszigettől.

©

Szintél feltűnő az előlapi ujjlenyomat-leolvasó hiánya. Ez a fajta azonosítás vagy kimarad, vagy pedig jobb eséllyel beépítik a képernyőbe – hiszen a tavaszi P20 Pro Porsche Design kiadásában éppen így tettek a Huawei mérnökei. Valószínűsíthető, hogy erre idén csak a Pro modell esetében kerül sor a Mate 20-nál is.

©
©

Korábbi hírek szerint egyébként a vezérmodell képernyője óriási, 6,94 hüvelykes lesz. Ez elsőre kissé hihetetlenül hangzik, egy lépésben túl nagy ugrásnak tűnik az előd Mate 10 Pro "mindössze" 6 hüvelykes kiejlzője után. Ráadásul közel 7 hüvelykes készüléket kiadni picit furcsa lenne, tekintve hogy vannak gyártók, akik táblagépeket árulnak ekkorában. Az óriási képernyő mellett szól az, hogy a Huawei sosem félt a korhoz képest hatalmas telefonoktól.

Az viszont mostanra biztossá vált, hogy a Mate 20 (Pro) akkumulátora kiemelkedő lesz. A Huawei éppen a Samsung Note9 bemutatója előtt küldött szét néhány sajtóorgánumnak egy kis meglepetést. A Pocket-lint le is fotózta az ajándékot. A kartonon a gyártó legutóbbi három igazán nagy akkumulátorral szerelt készüléke látható egy idővonalon, majd az idén őszi telefon helyén csak egy kérdőjel van, valamint egy hatalmas külső akkumulátor. A power bank jelenléte szinte biztosan arra utal, hogy a Mate 20 Pro a gyártó által eddig alkalmazott – tapasztalataink szerint igen hosszú üzemidőt nyújtó – 4000 mAh-es aksinál is nagyobb kapacitású telepet kap.

©

A Huawei időzítése nem véletlen. Különösen aktuális ugyanis mindez akkor, amikor a Samsung – a Note7 akkumulátoros botránya után – végre maga is egy 4000 mAh-es akkut tudott elhelyezni a Note9-ben. A számháborús királyság csak őszig tarthat. De kár lenne előre inni a medve bőrére: ha a Mate 20 Pro valóban a pletykáknak megfelelő, közel 7 colos képernyővel érkezik majd, akkor a Huaweinek jelentősen növelnie kell az akkumulátor kapacitását is, hogy tartani tudja a hosszú üzemidőt is. 4200 mAh például biztosan nem lesz elég. De egy 5000 mAh-es teleppel már garantáltan címlapokra kerülhetne a Mate 20 Pro.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, kövesse a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Állj mellénk!

Köszönjük a több mint 4000 tagnak és támogatónak, akik idáig
45 millió forinttal segítették munkánkat.
Ha neked is fontos a minőségi újságírás, csatlakozz!
1,9 milliárd forintot ad a magyar kormány a határon túli sajtóra

1,9 milliárd forintot ad a magyar kormány a határon túli sajtóra

Az igazi rémálom: benézett a háza alá, 45 csörgőkígyó nézett vele farkasszemet

Az igazi rémálom: benézett a háza alá, 45 csörgőkígyó nézett vele farkasszemet

Miért van ez a fura bábu a Google főoldalán? És hogy jön ide Johann Sebastian Bach?

Miért van ez a fura bábu a Google főoldalán? És hogy jön ide Johann Sebastian Bach?

Nagy bajban a legnagyobb hazai magánnyugdíjpénztár

Nagy bajban a legnagyobb hazai magánnyugdíjpénztár

Tusk: El lehet halasztani a Brexitet

Tusk: El lehet halasztani a Brexitet

Federerrel együtt edzett Fucsovics Márton

Federerrel együtt edzett Fucsovics Márton