szerző:
hvg.hu

A Lego által megálmodott közösségi oldal sokáig csak néhány országban volt elérhető, ám a napokban további 37 piacon, köztük Magyarországon aktiválták a felületet. Kifejezetten gyerekeknek szánják, de sok felnőtt is jól érezheti magát az oldalon, ami lényegében minden fronton szembe megy a Facebook által képviselt szemlélettel.

"A Lego Life-ot a 13 év alattiak sajátosságait figyelembe véve terveztük, ezen a pályán pedig nemhogy nincs erős verseny, hanem kifejezetten egyedül vagyunk” – mondta tavaly a HVG-nek Rob Lowe, a vállalat Lego Life-ért felelős vezetője a vállalat billundi központjában.

Az immár Magyarországról is elérhető közösségi oldal összekapcsolja az építőkockás játékok fizikai és digitális világát, a gyerekek irtuális kapcsolatba kerülhetnek kedvenc karaktereikkel. Az alkalmazás exkluzív tartalmakat, részletes 3D Lego minifigurás avatárszerkesztőt, valamint építési ötleteket és feladatokat tartalmaz.

A pozitív élmény biztosítja az az érdekes megoldás, hogy a felhasználók által közzétett, legós alkotásokról készült képeket ugyan lehet kommentelni, de nem akárhogy, hanem "Lego-nyelven". A vonatkozó mezőknél megjelenő virtuális billentyűzet ugyanis hangulatjeleket és néhány előre megírt választ tartalmaz. A rendszer fejlesztése kapcsán végzett globális fogyasztói kutatás eredményei szerint a válaszadó gyerekek 90 százaléka ismeri a hangulatjeleket és tudja, hogyan kell azokat használni a kommunikáció során. A megkérdezett gyerekek 40 százaléka válaszolta, hogy már eddigi is használt hangulatjeleket.

Minden tartalmat átnéznek

A dán vállalat kiemelten hangsúlyozza, hogy a Lego Life biztonságos közösségi hálózatot jelent 13 év alatti gyerekek számára. A felhasználók biztonságát a rendszer számos szempontból garantálja. Például nincs más szolgáltatásokkal összekötött ismerőskereső, csak azok találhatják meg egymást, akik a való életben is “egy téren játszanak”, és elmondják egymásnak a rendszerbéli nevüket. Az oldalon megjelenő minden egyes tartalmat és hozzászólást ellenőriznek a moderátorok.

©

A felhasználói fiók létrehozása során a felhasználónevet az alkalmazás véletlenszerű névgenerátora kínálja fel, amely háromszavas, kedvesen vicces beceneveket hoz létre, mint például ElragadóGarnélarákHerceg vagy DelfinViliElnökúr. Valódi fotók vagy arcképek helyett a fiókhoz tartozó profilképet a felhasználók Lego figurák és karakterek közül választhatják ki, amelyeket tetszésük szerint öltöztethetnek fel, kiválaszthatják a kívánt frizurát, és személyre szabhatják az adott karakter megjelenését.

A közösségi oldalhoz való csatlakozás után a gyerekeknek azonnal lehetőségük nyílik a feltöltött tartalmak között böngészni, csoportokhoz csatlakozni és saját figuráikat megalkotni. A Lego közlése szerint a teljes élmény eléréséhez, vagyis hogy a megosztott tartalmakhoz hozzászólásokat fűzzenek, illetve hogy saját játékaikról képeket tölthessenek fel, szülői engedéllyel regisztráció szükséges. Amikor a gyermek először próbál hozzászólást írni vagy képet feltölteni, meg kell kérnie valamelyik szülőjét, hogy segítsen neki a regisztrációban. Az alkalmazás felületén a szülő meg tudja adni e-mail címét, ahova az alkalmazás kiküld egy ellenőrző kódot. Amint ezt a kódot a szülő beírja az alkalmazásba, a gyerek előtt megnyílik az út a továbblépésre.

A Lego Life telefonos alkalmazásként használható. Az iOS-es app ingyenesen letölthető az App Store-ból, az androidos pedig a Google Play áruházból.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, kövesse a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!