Balogh Csaba
Balogh Csaba

Magyarországon is előrendelhetővé vált az 512 GB tárhellyel rendelkező Samsung Galaxy Note9, amely ugyanekkora memóriakártya kezelésére is képes.

Másfél hete mutatta be legújabb zászlóshajóját a Samsung, a Galaxy Note9 a gyártó eddigi legerősebb okostelefonja. A bemutató pillanatában még csak azt lehetett tudni, hogy a mobil a 128 giga tárhellyel szerelt változatban elérhető nálunk, de a hazai képviselet jelzett: már a megjelenés napjától elérhető lesz az 512 gigás verzió is, fekete színben.

A New York-i sajtóeseményen a vállalat "1 TB ready" jelzővel illette a Note9-est. Elmondták, a mobil akár 512 GB-os microSD memóriakártyát is kezelni tud, így a felhasználók összességében 1 TB-ot vehetnek a kezükbe. Az operációs rendszer huszonegynéhány gigabájtot lefoglal, így nagyjából 1000 GB áll a Note9-tulajdonosok rendelkezésére.

©

Az 1 terányi hely egy mobilkészüléken nehezen kihasználható. De azt tekintve, hogy a Samsung Note9 célcsoportját nem az átlagfelhasználók jelentik, hanem az erőforrás-igényesebbek, valószínűsethítjük, hogy lesznek, akik örülni fognak ennyi helynek. Ami szintén jól jöhet a Note-széria történetében eddig kevésbé hangsúlyozott, de most, a folyadékhűtéssel előtérbe emelt célcsoportnak: a gamereknek.

Nekik és telefont számítógépként használóknak is érdekes lehet, hogy a Note9 512 GB-os változata nem csak nagyobb tárhellyel rendelkezik, de abba 6 GB helyett már 8 GB RAM-ot szerelt a gyártó.

Samsung Note9-es DeX üzemmódban a készülék New York-i bemutatóján.
©

Magyarországon a Samsung Galaxy Note9 128 GB és a Galaxy Note9 512 GB Dual SIM készülékek augusztus 24-én kerülnek a boltokba. A kisebb tárhellyel rendelkező modell 334 990 forintos ára már ismert volt, az 512 gigásét pedig 419 990 forintot kérnek majd el. Az előrendeléseket 30, illetve 60 ezer forintos kedvezménnyel pörgetni fel a Samsung.

A bejelentés óta már a készülék akkumulátorára is rámértek, de kijöttek az első teljesítménytesztek eredményei is.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, kövesse a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Bekérették a magyar nagykövetet Macedóniában

Bekérették a magyar nagykövetet Macedóniában

Műszaki hiba miatt zuhanhatott le a Leicester City tulajdonosának gépe

Műszaki hiba miatt zuhanhatott le a Leicester City tulajdonosának gépe

Nem kell Calgarynak a téli olimpia

Nem kell Calgarynak a téli olimpia

Eljárást indítottak az Óbudán a Dunába szivárgó mérgek ügyében

Eljárást indítottak az Óbudán a Dunába szivárgó mérgek ügyében

Bejutott az X-Faktor élő show-jába, de még az első adás előtt feladta

Bejutott az X-Faktor élő show-jába, de még az első adás előtt feladta

Horn Gábor lebuktatta a Fideszt: a liberálisok jó része a kormánypártnál van

Horn Gábor lebuktatta a Fideszt: a liberálisok jó része a kormánypártnál van