szerző:
hvg.hu

Négy évvel ezelőtt jelent meg a Monument Valley nevű mobilos játék első része, amely a szakmán belül és a felhasználók körében is óriási sikert aratott. A második rész népszerűsége után most úgy tűnik, a történet már kinőtte a telefon képernyőjét.

2014-ben számos díjat bezsebelt az a mobilos játék, amely messzemenőkig kiemelkedett az akkori mezőnyből. A Monument Valley szokatlan és érdekes játékmenete volt, meghazudtolva az építészet és a fizika törvényeit, folyamatosan lekötve az embert. A játék első része után 2017 nyarán kijött a második is, amit először csak iPhone-ra és iPadre lehetett letölteni, majd 2017 novemberében megjelent Androidra is. Most újabb jó hírünk van a játék rajongóinak, ezúttal azonban nem egy új rész elkészülte miatt.

Az ustwo games saját Twitter-csatornáján erősítette meg a hírt, mely szerint hamarosan mozifilm készül majd a játékból. A filmet a Paramount Pictures-szel közösen csinálja meg a játékot készítő stáb, az animáción pedig az az Oscar-díjas Patrick Osborne dolgozik majd, akinek többek között a Hős6ost és a Voltot is köszönhetjük.

A játék története egyébként egyszerű: egy anya és lánya útját kell egyengetnünk, hogy szebbnél szebb épületek között fedezzék fel a világot, de ez nem olyan unalmas, amilyennek tűnik. A lényeg ugyanis, hogy az épületek egyes elemeire kell kattintanunk, hogy minden építészeti és fizikai törvényt meghazudtolva fantasztikus dolgok történjenek. Hogy ezt milyen formában tudják majd filmre vinni, azt egyelőre még nem tudni, de a játékmenetből kiindulva egészen különleges és látványos dolgokat hozhatnak majd ki belőle.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, kövesse a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Pintér: Sorozatos támadás érte a rendőröket

Pintér: Sorozatos támadás érte a rendőröket

Gigantikus gyémántot találtak Kanadában – fotó

Gigantikus gyémántot találtak Kanadában – fotó

Üres kézzel távozik az EU-csúcsról a brit kormányfő

Üres kézzel távozik az EU-csúcsról a brit kormányfő

A kormány újra visszaüzent Brüsszelnek

A kormány újra visszaüzent Brüsszelnek

Fideszes országgyűlési képviselő lett a bokszszövetség megbízott pénzügyi biztosa

Fideszes országgyűlési képviselő lett a bokszszövetség megbízott pénzügyi biztosa

Meredeken emelkedik a külföldi munkavállalók száma Magyarországon

Meredeken emelkedik a külföldi munkavállalók száma Magyarországon