szerző:
Gécs Dániel

Régóta ismert, hogy új játékon dolgoznak a díjnyertes Witcher 3 fejlesztői, de a közönségnek csak most először adatik meg, hogy közelebbről is szemügyre vegye azt.

Óriási felhajtás övezi a Witcher-sorozat alkotóinak új játékát, már csak azért is, mert a Cyberpunk 2077-et eddig csak néhány szerencsés újságíró láthatta, és ők is csak zárt ajtók mögött. A készítők pedig gondosan ügyeltek arra, hogy az ott elhangzottakból még véletlenül se jusson semmi a nyilvánosság tudomására, így az E3-as kedvcsináló, illetve néhány képernyőkép kivételével semmi más nem került a játékosok elé – eddig.

A CD Projekt RED néhány órája ugyanis egy sejtelmes, kizárólag számítógépes kódsorokat tartalmazó felvételt kezdett sugározni, melynek legvégén betöltött a program hivatalos gameplay videója is. Ez az első olyan képi anyag, amely során a konkrét játékmenet, a lengyel fejlesztők védjegyének számító dialógusrendszer, illetve a (közel)harc látható.

A Cyberpunk 2077 egy hatalmas, disztopikus világban játszódik, alapját pedig a '80-as években megjelent, hasonló elnevezésű szerepjáték szolgáltatja. A futurisztikus tematika révén a játékosnak nem csupán a hagyományos, a karakterét erősebbé tehető testre szabási rendszer áll majd rendelkezésére: különböző implantátumokkal, továbbá géntechnológiával is módosítható lesz a főhős külleme, illetve harci képességei.

A lengyel fejlesztőkről tudni kell, hogy programjaikat nagyon nem gyerekeknek készítik (a Witcher záróakkordjának tartott Wild Hunt sem volt az), így a Cyberpunk 2077-el is elsősorban a felnőtt(ebb), tehát jóval a 18 fölötti korosztályt célozzák.

A PlayStationre, valamint Xbox-ra is érkező játék megjelenési dátuma továbbra sem ismert. Grandiózus projekt lévén idén még biztosan nem lesz elérhető, és egyelőre a 2019-es debütálás sem vehető készpénznek.

Ha tudni szeretne a játékkal kapcsolatos fejleményekről, kövesse a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!