szerző:
hvg.hu

Több tucat azonos méretű férfi és női farmernadrág zsebeinek összehasonlítása után kiderült, jelentős az eltérés a két nem számára gyártott nadrágok között.

Az utcán járva igen gyakori látvány a női nadrágzsebből kikandikáló okostelefon. A dolog meglehetősen veszélyes, legalábbis abból a szempontból, hogy ha a készülék esetleg a járdán landol, könnyen betörhet a kijelzője, vagy csak megsérül a külseje. Ám mielőtt még bárki azt gondolná, hogy a mobil csupán hanyagságból lóg ki félig a zsebből, jeleznénk, ez egyáltalán nem így van. És erre most már tudományos bizonyíték is van.

A The Pudding összesen 80 pár, azonos méretű férfi és női farmernadrágot mért össze, hogy kiderüljön, valóban kisebbek-e a női farmerek zsebei. A kutatásuk nem volt hiábavaló, a mérések ugyanis bebizonyították: valóban nem véletlenül lógnak ki a női zsebekből a mobilok.

Az amerikai modelleken végzett, de jó eséllyel világszerte érvényes számítások alapján a női nadrágok átlagosan 48 százalékkal rövidebb, valamint 6,5 százalékkal keskenyebb zsebet kaptak, mint amiket a férfinadrágokon találni. Mindez azt jelenti, hogy a női nadrágok 40 százalékánál fér bele az első zsebbe egy iPhone X. Egy Samsung Galaxy esetében ez már csak 20 százalék, a Google Pixelnél pedig mindössze 5 százalék – igaz, nem említik, melyik modellről van szó.

©

Ezzel szemben minden férfinadrág zsebébe belefér az iPhone X. A Samsung Galaxy a nadrágok 95, a Google Pixel pedig a nadrágzsebek 85 százalékához passzol.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, kövesse a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!