szerző:
hvg.hu

Kereskedelmi termékké tette a Google az eddig csak „házi használatra” szánt, biztonságosabb hozzáférést ígérő hardvereszközét, a Titan Security Keyt.

Fizikai biztonsági kulcsot fejlesztett a Google – az eszközt itt mutattuk be részletesen. A Titan Security Key tulajdonképpen a kétlépcsős hitelesítés második fázisát, a szöveges üzenetrészt váltja ki.

A szakértők szerint egy fizikai eszköz (amelyet a felhasználó magánál tart) nagyobb biztonságot nyújt, ugyanis nehezebben férnek hozzá a hackerek, számukra sokkal könnyebb eltéríteni egy telefonszámot, ráadásul a biztonsági kulcs nem működik, ha a gyanútlan felhasználó egy hamis webhelyre navigál. A Google egyébként a legnagyobb titokban tartja a biztonsági kulcs sok részletét, beleértve a hardverchipet.

©

A Titan Security Keyt az iPhone-osok is használhatják, nekik viszont le kell tölteniük a Google Smart Lock alkalmazást.

A Google több mint 85 ezer alkalmazottja már ezt a kulcsot használja, és azóta nem is tapasztaltak illetéktelen hozzáférést a dolgozói fiókokhoz. Ha pedig ennyi embernél már bevált, miért ne legyen hasznára többeknek? A Google elérhetővé tette az eszközt (50 dolláros áron) az amerikai Google áruházban, és a közeljövőben több országba is eljut, ahol elérhető a hardverekre szakosodott Google Store. Sajnos Magyarország nem tartozik ezek közé, így aki már most be szeretné szerezni, annak külföldön élő ismerős segítségét kell kérnie.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, kövesse a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!