szerző:
hvg.hu

Az Apple mindig is híres volt titoktartásáról. Most viszont mintha rés támadt volna ezen: idő előtt kerültek nyilvánosságra nagyon is valódinak látszó fotók a még be sem jelentett 2018-as újdonságokról.

A szeptember 12-i Apple-eseményre invitáló meghívó a cupertinóiakhoz méltón szűkszavú és rejtélyes, valójában csak találgatásokra ad okot. Ennek ellenére akár mérget is vehetünk arra, hogy az idei iPhone-ok bemutatkozása lesz a fő attrakció, illetve egy új generációs Apple-okosóra bejelentése is valószínűnek tűnik.

©

Sok minden sejthető már az újdonságokról, azonban ebben az évben már valósnak tűnő fotók is megjelentek, méghozzá bemutatás előtt álló telefonról, okosóráról egyaránt. A Twitteren azonnal felkapták a témát. Az egyik felhasználó döbbenten kérdezte: hogy a csodába történhetett ez meg? Más, ha egy operációs rendszer korai forráskódjából napvilágra kerül egy ikon, és megint más, ha bemutatás előtt álló termék sajtófotóiról van szó. Záporoztak is a hozzászólások, volt, aki szerint a kiszivárogtatás az Apple szándékos kommunikációs stratégiája, mások szerint hiba történt, méghozzá olyan, ami Steve Jobs vezetése alatt nem fordulhatott volna elő.

©

Most pedig úgy tűnik, megvan a „bűnös”, kiderült, honnan ered a kiszivárogtatás. Míg korábban elsősorban az Apple gyártópartnereitől eredtek a korai hírek (képek), addig most az Apple háza tájáról érkeztek az infók.

Az Inqusitr úgy tudja, hogy amikor az Apple kiküldte a meghívókat a szeptember 12-i eseményre, véletlenül megosztotta az információkat és a fotókat egy nyilvános szerveren. Egy szemfüles iOS-fejlesztő ezt észrevette, és megosztotta a „hibát” egy Apple-újdonságokkal foglalkozó blogon, a 9to5Mac pedig megosztotta az exkluzív fotókat a nyilvánossággal.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, kövesse a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Miley Cyrus háza is leégett, Neil Young dühödten szidta Trumpot

Miley Cyrus háza is leégett, Neil Young dühödten szidta Trumpot

Megvan az ausztráliai epres rém

Megvan az ausztráliai epres rém

Ismét nagy formában van Liu Shaolin Sándor

Ismét nagy formában van Liu Shaolin Sándor

80 napja nem mozdul az út széléről egy kutya, amelyik halott gazdáját várja – videó

80 napja nem mozdul az út széléről egy kutya, amelyik halott gazdáját várja – videó

Amit csak kevesen tudnak: így lehet lerázni a "lerázhatatlan" hőmérőt – videó

Amit csak kevesen tudnak: így lehet lerázni a "lerázhatatlan" hőmérőt – videó

Nincs menekvés: Kínában már arcfelismerés sem kell, bárkit beazonosítanak a járásáról

Nincs menekvés: Kínában már arcfelismerés sem kell, bárkit beazonosítanak a járásáról