szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az Apple mindig is híres volt titoktartásáról. Most viszont mintha rés támadt volna ezen: idő előtt kerültek nyilvánosságra nagyon is valódinak látszó fotók a még be sem jelentett 2018-as újdonságokról.

A szeptember 12-i Apple-eseményre invitáló meghívó a cupertinóiakhoz méltón szűkszavú és rejtélyes, valójában csak találgatásokra ad okot. Ennek ellenére akár mérget is vehetünk arra, hogy az idei iPhone-ok bemutatkozása lesz a fő attrakció, illetve egy új generációs Apple-okosóra bejelentése is valószínűnek tűnik.

©

Sok minden sejthető már az újdonságokról, azonban ebben az évben már valósnak tűnő fotók is megjelentek, méghozzá bemutatás előtt álló telefonról, okosóráról egyaránt. A Twitteren azonnal felkapták a témát. Az egyik felhasználó döbbenten kérdezte: hogy a csodába történhetett ez meg? Más, ha egy operációs rendszer korai forráskódjából napvilágra kerül egy ikon, és megint más, ha bemutatás előtt álló termék sajtófotóiról van szó. Záporoztak is a hozzászólások, volt, aki szerint a kiszivárogtatás az Apple szándékos kommunikációs stratégiája, mások szerint hiba történt, méghozzá olyan, ami Steve Jobs vezetése alatt nem fordulhatott volna elő.

©

Most pedig úgy tűnik, megvan a „bűnös”, kiderült, honnan ered a kiszivárogtatás. Míg korábban elsősorban az Apple gyártópartnereitől eredtek a korai hírek (képek), addig most az Apple háza tájáról érkeztek az infók.

Az Inqusitr úgy tudja, hogy amikor az Apple kiküldte a meghívókat a szeptember 12-i eseményre, véletlenül megosztotta az információkat és a fotókat egy nyilvános szerveren. Egy szemfüles iOS-fejlesztő ezt észrevette, és megosztotta a „hibát” egy Apple-újdonságokkal foglalkozó blogon, a 9to5Mac pedig megosztotta az exkluzív fotókat a nyilvánossággal.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, kövesse a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
2021 mesés gazdagságot kínáló rulettbefektetései: a mémrészvény és a kutjaérme

2021 mesés gazdagságot kínáló rulettbefektetései: a mémrészvény és a kutjaérme

Bosszúból szivárogtathatták ki a Barátok közt befejezését

Bosszúból szivárogtathatták ki a Barátok közt befejezését

A Momentum Mellár választókerületében is indít jelöltet az előválasztáson

A Momentum Mellár választókerületében is indít jelöltet az előválasztáson