szerző:
hvg.hu

Hatalmas kockázatot vállalt a Fortnite-ot készítő Epic Games azzal, hogy nem a Google áruházán át kezdte terjeszteni játékát. Most úgy tűnik, megérte: a felhasználók így is megtalálják, letöltik a programot. Ez egyben komoly üzenet is az alkalmazásfejlesztőknek.

Hosszú tortúrát követően végül Androidon is elérhetővé vált az utóbbi idők egyik legnépszerűbb és legsikeresebb mobiljátéka. Az Epic Games fejlesztette Fortnite Battle Royal térnyerése ráadásul nagyon kellemetlenül érintheti a Google-t, hiszen a készítők nem a Play Áruházban, hanem saját weboldalukon tették közzé a telepítőfájlokat.

A lépés persze érthető okok miatt történt. Az Apple zárt rendszere miatt a kötelező sarcot sem lehet megúszni, a Google viszont más tészta: bár a keresőcég ugyanúgy 30 százalékot csíp le az appok és a hozzájuk tartozó extrák vásárlásából, a rendszer megkerülésével ez utóbbi is kivédhető, így minden juss a készítők zsebébe vándorol, a keresőcég pedig egyetlen centhez sem jut. Az Epic Games pedig pont ezt tette, és ezzel nagyot kockáztatott, hiszen a más forrásból történő telepítés akár el is riaszthatta volna a Play áruházhoz szokott androidos érdeklődőket.

Erre azonban nem került sor, sőt épp az ellenkezője történt: a vállalat friss jelentése szerint a Fortnite három héttel ezelőtti debütálása óta 15 millióan töltötték le a cég honlapjáról a telepítőfájlt. Bár az androidos felhasználók által generált bevétel mennyiségéről még nem érkezett hír, a korábbi tapasztalatok szerint ez már most is dollármilliókat jelenhet.

A nagy kérdés most az, az óriási várakozás után természetesen kiugró kezdeti aktivitás után meddig tartható a felhasználószám növekedése.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, kövesse a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Mészáros Lőrinc horvát csapata leigazolta Kleinheislert

Mészáros Lőrinc horvát csapata leigazolta Kleinheislert

Háromszor annyi meteorit csapódott be a Földön az elmúlt 290 millió évben, mint korábban

Háromszor annyi meteorit csapódott be a Földön az elmúlt 290 millió évben, mint korábban

A hazai légi forgalmat is egyre jobban zavarják a drónok

A hazai légi forgalmat is egyre jobban zavarják a drónok

Vidékre is elviszik a POKET zsebkönyveket

Vidékre is elviszik a POKET zsebkönyveket

Nálunk is okosabban költ bankkártyánk

Nálunk is okosabban költ bankkártyánk

„Az ostobaság nem mentség” – Lakner Zoltán reagált a köztévé melegek „kigyógyításáról” készült műsorára

„Az ostobaság nem mentség” – Lakner Zoltán reagált a köztévé melegek „kigyógyításáról” készült műsorára