szerző:
hvg.hu

Áttervezett kezelőfelülettel, új funkciókkal ünnepelte meg a Google, hogy tízéves lett a Chrome. A legújabb böngészőváltozat azonban nem tökéletes.

Letisztultabb külsőt, okosabb jelszótárolási lehetőséget kapott a Google-től a tízéves Chrome – a részletekről itt olvashatnak. Azonban most úgy tűnik, nem lett teljesen hibátlan a Chrome 69, legalábbis a fórumokra (pl. Google-fórum) egymás után érkeznek a felhasználói panaszok.

Sok oldal szürkében jelenik meg az egyik felhasználónál, egy másik pedig arról ír, hogy a böngésző nem játszik le SWF fájlokat. Van, akinél nem működik az értesítések blokkolása, egyesek pedig problémákat tapasztaltak az érintőképernyős görgetés során. Beszámoltak arról is, hogy nem töltődnek be webhelyek, szinkronizálási problémák jelentkeznek, rossz nyelvet jelenít meg a böngésző, nem lehet elmenteni jelszavakat, és gyakori az összeomlás, ha egy fület vagy egy könyvjelzőt próbálnak megnyitni. Többen is jelezték, hogy a Twitter nem töltődik be a hagyományos módon, csak inkognitó módban, a Facebooknál pedig eltűnik jó pár ikon.

Gyakori panasz: elmosódott fontok a Chrome 69-ben (balra a Firefox 62)
©

Az androidosok nagy fájdalma a sötét mód hiánya, illetve náluk is sok a panasz az összeomlásra, a bővítmények telepítésére. Ennek ellenére a felhasználói visszajelzések alapján úgy tűnik, a mobil Chrome még mindig stabilabb az asztali változatnál.

Öröm az ürömben, hogy az ilyesfajta panaszok rendszerint nyitott fülekre találnak a Google-nél, így a böngésző várhatóan javulni fog az elkövetkező hetekben.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, kövesse a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!