szerző:
hvg.hu

Ha hinni lehet egy, a napokban megjelent fényképnek, a Nokia egy közelgő készüléke kamera fronton szólhat nagyot, a mobil hátán ugyanis szokatlanul több, öt fénylesőt helyeztek el.

Hiába szerelnek fel egy telefont viszonylag sok megapixeles kamerával, az igazság az, hogy ez a jellemző önmagában egyáltalán nem garancia semmire. Néhány gyártó ezért nem a modulban lévő pixelek, hanem a telefonba épített kamerák számát igyekszik megnövelni.

Ilyen koncepcióban gondolkodik a Light nevű, szinte teljesen ismeretlen gyártó, amely egy prototípusába 9 kamerát szerelt, komoly változást ígérve ezzel a mobilfotózás terén. Az ötlet közben az LG-nek, a Samsungnak, és a legújabb hírek szerint a Nokianak is megtetszett. Utóbbi ráadásul jobban rákapcsolhatott a projektre, mert időközben megjelent egy fotó, amely jó eséllyel egyik készülő, 5 kamerával felvértezett mobiljuk hátlapját ábrázolja:

©

A Slashleaks által idézett kép a kínai hálózaton bukkant fel először, ám megjelenése után szinte azonnal törölték, amely csak tovább erősíti azt az elméletet, hogy a HMD tulajdonában lévő vállalat tényleg ilyen készülékkel kísérletezhet. Persze az is lehetséges, hogy a fotó egyszerű hamisítvány, hiszen a Nokia semmilyen fórumán nem kommunikált eddig olyat, amivel akár csak utaltak volna arra, hogy 5 kamerás mobilon dolgoznának. Ugyanígy persze a nagy csend is feltűnő.

Hogy valamire készülnek, azt az a tény is megerősíti, hogy a HMD nemrég visszavásárolta a korábban a kiváló kamerájukról ismerhető, PureView jelzéssel ellátott Nokiák márkanevét.

A 9 kamerás Light-telefon egyébként még nem kapható, de úgy tudni, egy sok kamerás mobilt még idén bemutatnak. Talán ezért kezdett mozgolódásba a finn gyártó?

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, kövesse a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Gruevszki után újabb migráns akart bejönni Magyarországra Szerbia felől

Gruevszki után újabb migráns akart bejönni Magyarországra Szerbia felől

Happy TV: élő adásban jelentkezett be a srebrenicai mészáros

Happy TV: élő adásban jelentkezett be a srebrenicai mészáros

Visszaszorulóban a terrorizmus a világon?

Visszaszorulóban a terrorizmus a világon?

Videón az elmúlt évek egyik legdurvább formula autós versenybalesete

Videón az elmúlt évek egyik legdurvább formula autós versenybalesete

Nocsak: már készül az első játék a PlayStation 5-re?

Nocsak: már készül az első játék a PlayStation 5-re?

Gyurcsány irodája is megsemmisült a Teréz körúti tűzben

Gyurcsány irodája is megsemmisült a Teréz körúti tűzben