szerző:
hvg.hu

A Twitter-vezér nyugalmi pulzusszáma több mint a duplájára ugrott a múlt heti szenátusi meghallgatáson. De nem ez a meglepő.

Jack Dorsey, a Twitter vezérigazgatója is azon tech-vezérek között volt, akiknek egy szenátusi meghallgatáson kellett részt venniük. Dorseyt össztűz alá vették a múlt héten a 2016-os választások körüli orosz befolyás ügyében.

Dorsey-t jól megizzasztották a szenátorok (amúgy maga is elismerte, hogy nem reagáltak elég gyorsan az orosz befolyásolási kísérletekre), és erre utal a szakember pulzusszáma is, amit kiposztolt a Twittere. A pulzusát az Apple Watch órája mérte, erről készített képernyőmentést a Twitter-vezér. A nyugalmi pulzusszáma 44, ami a meghallgatás közben 109-re ment fel.

©

Ez több mint az alapérték duplájára ugrás, azonban valójában a nyugalmi pulzusszám a lenyűgöző egy 41 éves férfi esetében. Egy átlagos, hasonló korú férfinél ez a szám 60 és 100 között van, a 44-es pulzus valójában egy jól edzett atlétára jellemző. Azért a magyarázat is megvan: Dorsey jól ismert egészséges életmódjáról, napi testedzéséről, meditációjáról és böjtjeiről.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, kövesse a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!