szerző:
hvg.hu

A Qualcomm bejelentette a Snapdragon Wear 3100-at, viselhető eszközökbe szánt lapkakészletét.

Még augusztusban érkezett egy rejtélyes üzenet a Qualcommtól, amiből azt lehetett kihámozni, hogy okosórákkal kapcsolatos bejelentésre készül szeptember 10-én a chipgyártó. Már akkor pletykálták, hogy a Wear 3100 lapkakészletről lehet szó.

Nem tévedtek a korai értesülések: a Qualcomm valóban bejelentette a Snapdragon Wear 3100 lapkakészletet, ráadásul megnevezte azokat a gyártókat is, akik először kaphatják meg. Nagy meglepetésre nem az androidos világ képviselőiről (pl. LG, Motorola, Huawei) van szó, hanem divatmárkákról, így a Louis Vuittonról, a Montblanc-ról és a Fossil Groupról. Ezek a cégek, állítja a Qualcomm, még az év vége előtt bemutathatják Wear 3100-zal hajtott okosóráikat, mindenesetre a chipek mintadarabjai már náluk vannak. Időközben az abszolút első "személyére" is fény derült: a Montblanc Summit 2 lesz a legelső Snapdragon Wear 3100-zal szerelt okosóra.

©

Mindez persze nem jelenti azt, hogy nem lesznek a klasszikus okosóragyártóknak ilyen lapkakészlettel hajtott órái, csak épp nem az elsők lesznek a sorban. Mindenesetre a Qualcomm bízik abban, hogy a Wear 3100-at többen fogják használni, mint elődjét, a 2100-at, pedig ez is több mint száz márkában mutathatta be a képességeit. Nem volna meglepő, ha a 2019-es CES-en már sorjáznának a Wear 3100-zal dolgozó okosórák, januárig ugyanis még jó pár hónap hátravan.

A Snapdragon Wear 3100-as platform egyébként rendkívül alacsony energiafogyasztású rendszerarchitektúrán alapszik, és a Wear OS-szel való együttműködése gazdag interaktív lehetőségeket, személyre szabott élményeket és az eddigieknél jóval hosszabb akkumulátoros működési időt kínál.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, kövesse a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!