szerző:
hvg.hu

Hiába indult ígéretesen a Google innovatív levelezője, az Inbox, az elmúlt években nem lett belőle sikertörténet. A Google most úgy döntött, itt az ideje bezárni.

Mintha csak tegnap lett volna, hogy megírtuk: Inbox néven új, innovatív e-mail-szolgáltatást indít a Google – pedig ennek már közel négy éve. A cég még 2014 végén indította el kísérleti jelleggel a szolgáltatást, amire aztán 2015 januárjában akciót is hirdettek: egy rövid ideig bárki kérhetett (és kaphatott) meghívót hozzá. Azóta nem sok újdonságról lehetett hallani a projekt kapcsán, most viszont ismét beszélt róla a Google – igaz, nem túl vidám kontextusban. Az Inboxot ugyanis 2019 márciusával megszüntetik.

Pedig a fejlesztők számos érdekes újdonságot tettek le az Inboxszal az asztalra, Ilyen volt például, hogy a kevésbé fontos levelekre nyomhattunk egy szundit, hogy később foglalkozzunk velük. Ma már a Gmailben is van ilyen funkció. A jelek szerint azonban nem sikerült a kritikus tömeget meggyőzni arról, hogy érdemes az Inboxot használni.

A megszűnésre több jel is utalt az elmúlt időszakban: ilyen volt például a Gmail ráncfelvarrása, amelybe néhány Inbox-funkciót – mint a szundit – is beemeltek, de az is erre utalt, hogy viszonylag kevés frissítést kapott a szolgáltatás.

A tervek szerint még van olyan funkció, amit a fejlesztők átemelnének az Inboxból a Gmailbe – például a levelek csoportosítását –, de hogy pontosan mikor, azt egyelőre nem tudni.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, kövesse a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!