szerző:
hvg.hu

Egy szerencsés japán nemsokára a BFS űrhajó fedélzetéről csodálhatja meg az égitestet.

Hamarosan először utazhatja körbe a Holdat egy olyan ember, aki nem munkája miatt, hanem pusztán szórakozásból megy ki a világűrbe: a SpaceX Twitter-oldalán közölt egy eddig nem látott képet a BFS-ről (ami az angol Big Fucking Spaceship, azaz Ki***tt Nagy Űrhajó rövidítése), a képhez pedig azt írta:

A SpaceX megállapodott a világ első űrturistájával, aki a BFS űrhajó fedélzetén utazza körbe a Holdat.

A vállalat szerint ez egy fontos lépés azon az úton, hogy egy szép napon a SpaceX a mindennapi emberek számára is lehetővé tegye az űrutazást. Azt nem árulták el, hogy ki lesz az első szerencsés, de amikor egy kommentelő azt kérdezte Elon Musktól, hogy vajon ő lesz-e az első privát utas, a vállalat vezetője csak egy japán zászlós emojival válaszolt.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, kövesse a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!