szerző:
hvg.hu

Megmagyarázta az Apple-vezér, hogy miért olyan drágák az idei iPhone-ok, no meg úgy egyáltalán az iPhone-ok.

Ezúttal nem egy kávé árával vetette össze Tim Cook a nemrég bejelentett iPhone-ok árát, bár most is megtehette volna ezt az érdekes „bagatellizálást”. Azonban tény, hogy az újdonságért mindenhol igen sokat kérnek: az iPhone Xs és az iPhone Xs Max az eddigi legdrágább iPhone-ok, Magyarország pedig a világ legdrágább árazásával „büszkélkedhet”.

Tim Cook, az Apple elnök-vezérigazgatója egy ázsiai interjúban magyarázta el, hogy mit gondol az árakról. Szerinte ami az árcédulára került, az az új okostelefonokba került magas szintű innovációt tükrözi, és úgy véli, hogy az általuk megcélzott vásárlók hajlandók is ennyit fizetni. Üzletpolitikájuk lényegét foglalta össze azzal a gondolattal, hogy ha sok innovációt és értéket adnak, akkor mindig lesz egy olyan réteg, amelyik megfizeti ezt, és ez a réteg szerencsére elég embert tartalmaz ahhoz, hogy az Apple bátran belevághasson az üzletbe.

Phil Schiller marketingért felelős alelnök és az idei iPhone-ártáblázat
©

Cook azt is felvetette, hogy az iPhone XR és a még megfizethetőbb iPhone 8 és iPhone 8 Plus is részei a cég azon törekvésének, hogy az iPhone elérhető legyen mindenki számára. „Mindenkit szeretnénk kiszolgálni. Megértjük azt, hogy a felhasználók a széles választékot keresik, és az árakban is a választékra törekszünk” – tette még hozzá.

Mindeközben a Xiaomi – meglovagolva az új iPhone-ok keltette hullámokat – azt bizonyítja, hogy az idei iPhone-ok árába bőven belefér egy csúcstelefon, egy notebook és még pár apróság.

[Mennyibe kerülnek az új iPhone-ok? Mutatjuk a magyar árakat, nem fognak tetszeni]

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, kövesse a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
hvg.hu Tech

Még az amerikaiak is lehidaltak attól, milyen drága nálunk az iPhone

Bemutatták szerdán a legújabb iPhone-okat, és ahogy megírtuk, akad közöttük olyan, amelynek magyarországi ára jócskán meghaladja a félmillió forintot. Az Apple új termékei nemcsak nálunk drágák, az Egyesült Államokban is mélyen a zsebükbe kell nyúlniuk az ezekre vágyó vásárlóknak, de az még a Mashable-t is meglepte, hogy Európában milyen sokat kell kifizetni értük.

Halálra gázolt a vonat egy embert Vácnál

Halálra gázolt a vonat egy embert Vácnál

A beteg gyerekekért énekel az Alma Együttes

A beteg gyerekekért énekel az Alma Együttes

Medve támadt két fiatalra egy romániai állatkertben, mert bemásztak a ketrecébe

Medve támadt két fiatalra egy romániai állatkertben, mert bemásztak a ketrecébe

A Huawei letette az asztalra a legjobb androidos telefont

A Huawei letette az asztalra a legjobb androidos telefont

Végleg bezár a Heineken martfűi gyára

Végleg bezár a Heineken martfűi gyára

Fogy a kormány ideje, ha pénzt akar látni Brüsszelből

Fogy a kormány ideje, ha pénzt akar látni Brüsszelből