szerző:
hvg.hu

Saját marketingcéljaira használja ki az új iPhone-ok körül kialakult hype-ot a Xiaomi. A korábban "Kína Apple-jének" is emlegetett vállalat szerint egy almás telefon árából egy igen nagy csomagot lehet kihozni.

Kína Apple-je, azaz a Xiaomi sajátos módon reagált az új iPhone-ok megjelenésére. Azt ugyan még nem tudni, hogy a gyakorlatban hogyan válnak majd be az Apple újdonságai, az viszont biztos, hogy az áruk csillagászai, különösen Magyarországon.

Ezt a ziccert használta ki a Xiaomi arra, hogy felvillantsa saját ajánlatát, az elnevezésében az új iPhone-okéra hajazó XR- (XR suit), Xs- (Xs suit) és XS Max- (XS Max set) csomagot. Ezeknek az ára ugyanis megfelel az idei iPhone-ok (kínai) induló árának, azonban többet kap velük a felhasználó egy okostelefonnál.

Az XR suit ára 947 dollárnak (nagyjából 265 ezer forintnak) felel meg, és a csomag tartalmaz egy szürke színű Xiaomi Mi 8 SE (6 GB + 128 GB) telefont, egy ezüst színű 12,5”-es Mi Notebook Air számítógépet (4 GB + 256 GB), egy Mi Band 3 karkötőt és egy fekete színű Mi Bluetooth Headset minit.

Az Xs csomag árcéduláján 1268 dollárnak  (355 ezer forintnak) megfelelő összeg kerül, és aki hajlandó ennyit fizetni, az kap egy Mi MIX 2S (8 GB + 256 GB) okostelefont, egy Mi Band 3 karkötőt, egy ezüst színű 13,3”-es Mi Notebook Airt és egy fekete színű Mi Bluetooth Headset minit.

©

Végül a legdrágább, az 1398 dolláros (390 ezer forintos) MS Max set vásárlói egy 6 GB + 128 GB konfigurációjú Xiaomi Mi 8 csúcstelefonnal, egy Mi Notebook Próval, egy Mi Band 3 karkötővel és egy Mi Bluetooth Cellar headsettel lesznek gazdagabbak.

Mindenképpen megfontolandó alternatíva, különösen azok számára, akik nem ragaszkodnak az almás logóhoz. Ezt a kampányt egyelőre csak Kínában indította el a Xiaomi, pedig máshol is nagy sikere lehetne vele. Amennyiben érdekli, hogy mi a titka a cég igencsak jó ár-érték arányú telefonjainak, olvassa el ezt a cikkünket.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, kövesse a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
hvg.hu Tech

Még az amerikaiak is lehidaltak attól, milyen drága nálunk az iPhone

Bemutatták szerdán a legújabb iPhone-okat, és ahogy megírtuk, akad közöttük olyan, amelynek magyarországi ára jócskán meghaladja a félmillió forintot. Az Apple új termékei nemcsak nálunk drágák, az Egyesült Államokban is mélyen a zsebükbe kell nyúlniuk az ezekre vágyó vásárlóknak, de az még a Mashable-t is meglepte, hogy Európában milyen sokat kell kifizetni értük.

Emelkedne az olimpiai bajnokok járadéka

Emelkedne az olimpiai bajnokok járadéka

Hamarosan bezár Budapest egyik legkedveltebb péksége

Hamarosan bezár Budapest egyik legkedveltebb péksége

3,2 milliót adott bélyeggyűjtőknek Kövér László

3,2 milliót adott bélyeggyűjtőknek Kövér László

Idén utoljára interpellálhatják a képviselők a kormány tagjait ma az Országgyűlésben

Idén utoljára interpellálhatják a képviselők a kormány tagjait ma az Országgyűlésben

A Corvinus egyetemi lapjában nem jelenhetett meg egy interjú a genderről

A Corvinus egyetemi lapjában nem jelenhetett meg egy interjú a genderről

Sólyom László: „A független oldalak ma a szabadság kis körei”

Sólyom László: „A független oldalak ma a szabadság kis körei”