szerző:
Z. B.

A berlini InnoTrans világkiállításhoz kapcsolódóan mutatta be Potsdamban a városi forgalomban közlekedő önvezető tesztvillamosát a Siemens.

Sikeresen megkezdte próbafutását teljesen önvezető üzemben a potsdami közlekedési vállalat egyik Combino villamosa kedden. A tesztekre a berlini InnoTrans vasúti világkiállításon került sor, írja a Metro Report szaklap. Az önvezető villamos egy 6 kilométeres, az út közepén vezetett, de lámpás és lámpa nélküli kereszteződésekkel is tagolt szakaszon futja próbaköreit. A villamoson vezető is van, de csak szükség esetén lép közbe, a beavatkozás után újra üzembe kell helyeznie az önvezető módot. A Siemens szerint a villamos még nem szállíthat utasokat, de arra törekszenek, hogy éles üzemben is engedélyezzék a szoftver használatát.

A villamost kipróbálta Vitézy Dávid is, Facebookján azt írja,

egész jól kezeli már a belépő gyalogost, babakocsit, lámpákat. A narancssárga mellényes emberek a Siemens bérgyalogosai, de a többi ember potsdami járókelő a videón.

Erről az önvezető Combinóról van szó:

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, kövesse a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Ide kattintva eléri a Nyüzsi további cikkeit, azonnali véleményeket, érdekességeket, szórakoztató mémeket, gifeket, videókat.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A divat ára: teszteltük az új BMW X4-et

A divat ára: teszteltük az új BMW X4-et

Itt egy telefon, ami akkora, mint egy bankkártya, a pénztárcájába is teheti

Itt egy telefon, ami akkora, mint egy bankkártya, a pénztárcájába is teheti

Fejszével ütötte agyon a feleségére támadó medvét a román férfi

Fejszével ütötte agyon a feleségére támadó medvét a román férfi

Szél Bernadett: Téboly, ami itt van!

Szél Bernadett: Téboly, ami itt van!

Kim Dzsong Un meghívta a pápát

Kim Dzsong Un meghívta a pápát

Durván elszaporodtak a pockok, vis maior helyzet van a földeken

Durván elszaporodtak a pockok, vis maior helyzet van a földeken