szerző:
Z. B.
Tetszett a cikk?

A berlini InnoTrans világkiállításhoz kapcsolódóan mutatta be Potsdamban a városi forgalomban közlekedő önvezető tesztvillamosát a Siemens.

Sikeresen megkezdte próbafutását teljesen önvezető üzemben a potsdami közlekedési vállalat egyik Combino villamosa kedden. A tesztekre a berlini InnoTrans vasúti világkiállításon került sor, írja a Metro Report szaklap. Az önvezető villamos egy 6 kilométeres, az út közepén vezetett, de lámpás és lámpa nélküli kereszteződésekkel is tagolt szakaszon futja próbaköreit. A villamoson vezető is van, de csak szükség esetén lép közbe, a beavatkozás után újra üzembe kell helyeznie az önvezető módot. A Siemens szerint a villamos még nem szállíthat utasokat, de arra törekszenek, hogy éles üzemben is engedélyezzék a szoftver használatát.

A villamost kipróbálta Vitézy Dávid is, Facebookján azt írja,

egész jól kezeli már a belépő gyalogost, babakocsit, lámpákat. A narancssárga mellényes emberek a Siemens bérgyalogosai, de a többi ember potsdami járókelő a videón.

Erről az önvezető Combinóról van szó:

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, kövesse a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Ide kattintva eléri a Nyüzsi további cikkeit, azonnali véleményeket, érdekességeket, szórakoztató mémeket, gifeket, videókat.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Pert nyert a Hell Energy egy uniós bíróságon, mely során az ítéletbe foglalták azt is, hogyan gondolkodnak a németek

Pert nyert a Hell Energy egy uniós bíróságon, mely során az ítéletbe foglalták azt is, hogyan gondolkodnak a németek

Továbbra sem döntöttek a Sziget szervezői

Továbbra sem döntöttek a Sziget szervezői

A kockaház a második legkeresettebb ingatlantípus ma Magyarországon

A kockaház a második legkeresettebb ingatlantípus ma Magyarországon