Gécs Dániel
Gécs Dániel
Tetszett a cikk?

A Nintendo után a Sony is újra forgalomba hozza legelső, még a kilencvenes évek közepén debütált PlayStationjét. Az új masina pontról pontra úgy néz ki, mint a több mint húsz évvel ezelőtti konzol, és természetesen játékok is vannak hozzá.

Talán maga a Nintendo sem számított arra, mekkora siker koronázza majd döntését, miután a játékgyártónál arra jutottak: újra csatasorba állítják NES és SNES konzoljaikra hajazó rerógépeket. Azzal a különbséggel, hogy ezek a masinák méretben némileg kisebbek, mint kilencvenes évekbeli megfelelőik, küllemben és élményben ugyanakkor a régi időket idézik.

©

Hogy a kiszagolt pénzügyi diadal vagy a közelgő 25 éves születésnap miatt, nem tudni, de a Sony is hasonlóképp cselekszik: szerdai bejelentésük szerint újra kiadják az amerikai kontinensen 1994-ben piacra került, hosszú évekig hazánkban is igen népszerűnek számított konzoljukat. A 100 dollárba, illetve annak megfelelő euróba kerülő PlayStation Classic alapvetően 20 játékot tartalmaz, olyan ismert címek korabeli darabjait, mint a Tekken vagy a Final Fantasy. Az ígéretek alapján azonban további programok is várhatók, ám ennek részleteit még nem közölte a Sony.

A magyar pénzben nézve nagyjából 24 ezer forintot kóstáló masina a Nintendo méretfaragási trükkjéhez hasonlóan kisebb, mint az eredeti, egész pontosan 45 százalékkal. Az átalakítás miatt persze más eltérések is mutatkoznak: a tévéhez/monitorhoz HDMI-vel csatlakozik, lemezt egyáltalán nem lehet hozzáadni, így a rekeszt nyitó gomb sem eredeti, hanem a játékváltó funkciót tölti be. A Reset pedig nem újraindítja a gépet, hanem szünetelteti az éppen futó programot.

Mi van a dobozban?
©
Hát ez!
©

A régi-új PlayStationt december 3-án kezdik forgalmazni, ez egyben a világpremier időpontja is. Páros kikapcsolódásra vágyóknak örömteli hír lehet, hogy alapból két kontrollert csomagol mellé a gyártó.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, kövesse a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Ibrahimovic ott lesz a közönség nélküli sanremói dalfesztiválon

Ibrahimovic ott lesz a közönség nélküli sanremói dalfesztiválon

Marabu Féknyúz: Írja alá, doki!

Marabu Féknyúz: Írja alá, doki!

Jóval több kibertámadás éri azokat, akik kiveszik a részüket a járvány elleni küzdelemből

Jóval több kibertámadás éri azokat, akik kiveszik a részüket a járvány elleni küzdelemből