szerző:
hvg.hu

Bejelentette első háztartási gépét az Amazon. A gépbe beépítették az Alexa digitális asszisztenst.

Nem túl drágán, mindössze 59,99 dolláros áron kínálja az Egyesült Államokban okos mikrohullámú sütőjét az Amazon. Az AmazonBasics Microwave néven futó készülék érdekessége a beépített Alexa nevű virtuális asszisztens, mellyel szóbeli utasításokkal lehet működésre bírni a mikrót, illetve megadni neki a sütéshez, melegítéshez vagy fagyasztott termék kiengedéséhez szükséges pontos – például hőfokra vagy időre vonatkozó – utasításokat.

Az Amazon bejelentése szerint a mikrosütő nem teljes értékű Alexát kapott, azaz csak a sütés-főzésre vonatkozó utasításokat érti. Nem lehet felolvastatni vele a friss híreket, de az időjárást firtató kérdésekre sem fog válaszolni úgy, mint a vállalat Echo nevű (okos) hangszórói. Viszont képes kapcsolódni ezekhez, így fordítva működik a dolog: más Alexa-képes eszközökhöz való beszéddel irányítható a mikrohullámú sütő is, a lakás bármely pontjáról.

©

Az Amazon korábban más gyártókkal együttműködve vett részt a háztartás okosításában, a GE-vel történt közösködésük eredményeként például az amerikai piacon már kapható – sőt Magyarországra is rendelhető – a szóból hasonló mód értő, okos mikró. A most bejelentett, sajátmárkás Amazon-készülék komoly versenyt állíthat ennek a készüléknek is: 60 dolláros árcédula áll a 140 dollárossal szemben, ez még az amerikai piacon is perdöntőnek számíthat.

A vállalat a november 14-én piacra kerülő mikrosütő mellett több új(ított) eszközzel is bővítette Echo-családját. Érkeztek többek között okos audio eszközök, valamint konnektor és falióra is.

Az Amazon Alexa-kompatibilis, okos faliórája.
©

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, kövesse a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Puzsér az LMP-hez: a Jobbikkal együtt a békéért és a centrumért

Puzsér az LMP-hez: a Jobbikkal együtt a békéért és a centrumért

A mai tüntetés jelképe a műanyag csalamádés vödör

A mai tüntetés jelképe a műanyag csalamádés vödör

Olyan szöveggel árulhatják a homeopátiás szereket, hogy elmegy a kedve a vásárlástól

Olyan szöveggel árulhatják a homeopátiás szereket, hogy elmegy a kedve a vásárlástól

Borús lesz a vasárnap, de 10 fok is lehet ma

Borús lesz a vasárnap, de 10 fok is lehet ma

Megint a szén-monoxid ölhetett, ezúttal Nógrádban

Megint a szén-monoxid ölhetett, ezúttal Nógrádban

Ez látványos lesz: komoly változás jön jövőre a laptopokba

Ez látványos lesz: komoly változás jön jövőre a laptopokba