szerző:
hvg.hu

Hetedik alkalommal rendezi meg az NNG a C++ Grand Prix-t. A programozóversenyen tavaly bebizonyosodott, hogy a tapasztalat nem minden – harmadik helyen egy középiskolás csapat végzett.

A hazai alapítású, de globális autóiparba dolgozó NNG C++ Grand Prix elnevezésű programozóversenyének nevezési időszak október 10-én éjfélig tart – közölte a vállalat. A verseny weboldalán a veterán és a fiatal fejlesztők jelentkezését is várják. A szervezők emlékeztetnek: a rutin nem minden, a tavalyi Grand Prix-n a középiskolásokból álló livmadmun csapat évtizedes tapasztalattal rendelkező versenytársakat utasított maga mögé, és szerezte meg a harmadik helyet.

A jelentkezők először egy online selejtezőn bizonyíthatják tudásukat, október 12-e és 28-a között öt, különböző nehézségi szintű és típusú feladatot kell megoldaniuk a C++ nyelvet használva. "A feladatok elsősorban a csapatok kreativitását és problémamegoldó készségét tesztelik, a programozási nyelvek ismerete mellett ugyanis ez az a képesség, ami a legjobb fejlesztők ismérve" – mondta Blahut György, az NNG Hero fejlesztője.

A selejtezőkön kialakult végső rangsort október 29-én teszi közzé a vállalat. A tíz legjobban teljesítő csapat november 9-én, élőben csap majd össze az NNG főhadiszállásán. A helyszínen idén is 12 óra áll majd rendelkezésre, hogy a legjobbak olyan mesterséges intelligenciával rendelkező hadsereget toborozzanak, amely helyt áll a multiplayer online battle arénában.

A győztes csapat tagjai 900 ezer forint értékű műszaki vásárlási utalványt kapnak. A második helyért egyenként 200 ezer, a dobogó alsó fokáért pedig 100 ezer forintos utalványok járnak. A döntőben szereplő többi csapat tagjai fejenként 50 ezer forintos utalványt vihetnek majd haza.

Bár a verseny szempontából már késő, de jó tudni, hogy programozni nem csak egyetemeken vagy drága tanfolyamokon lehet megtanulni. A programozás alapjait otthonról, teljesen ingyenesen is elsajátíthatja. Itt talál ehhez hasznos alkalmazásokat és weboldalakat.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, kövesse a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Kamu a kirúgott rendőr Facebookon terjedő vallomása

Kamu a kirúgott rendőr Facebookon terjedő vallomása

Beérték a Samsungot: itt a Huawei első, lyukasztott kijelzős mobilja

Beérték a Samsungot: itt a Huawei első, lyukasztott kijelzős mobilja

Másfél év alatt 200 ezer dollárt hozott össze a 12 éves vállalkozó

Másfél év alatt 200 ezer dollárt hozott össze a 12 éves vállalkozó

Lefújták a Parlament előtti zászlórudat

Lefújták a Parlament előtti zászlórudat

Mára is bepróbálkoztak egy tüntetéssel, de csak pár tucatnyian mentek el

Mára is bepróbálkoztak egy tüntetéssel, de csak pár tucatnyian mentek el

Még két hétig ingyenes a legújabb autópálya-szakaszunk

Még két hétig ingyenes a legújabb autópálya-szakaszunk