szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Eddig legalább 100 ezer feliratkozó kellett egy videósnak, hogy előfizetői programot indítson a csatornáján. Mostantól már kevesebb is elég lesz.

A kisebb csatornával rendelkező videósok részéről gyakran éri az a vád a YouTube-ot, hogy a platform azoknak a videósoknak kedvez, akik már eleve több tíz- és százezer követővel rendelkeznek. A kritikus hangok akkor erősödtek fel igazán, amikor a fejlesztők januárban bejelentették: új feltételeknek kell megfelelniük a felhasználóknak, hogy pénzt keressenek a videókkal. A YouTube most újabb változtatásra készül, de ezúttal kedvez a "kisebb" csatornáknak – persze attól függ, mit nevezünk kis csatornának.

A bejelentés szerint mostantól már a legalább 50 000 feliratkozóval rendelkező csatornák is indíthatnak előfizetői programot a követőiknek, amelyért cserébe extra tartalmakat szolgáltatnak. A tarifa havonta 5 dollár (kb. 1400 forint), melyből akkor is szép összeg származhat, ha a követők csupán töredéke fizet elő egy csatornára.

A módosításnak köszönhetően mostantól az eddiginél jóval több felhasználó indíthat előfizetést, eddig ugyanis csupán a 100 000 feliratkozónál többel rendelkező csatornák kiváltsága volt az ilyen típusú bevételszerzés.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, kövesse a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kiakadtak a kereskedők, mert két hónap forgalomba helyeztetni egy behozott autót

Kiakadtak a kereskedők, mert két hónap forgalomba helyeztetni egy behozott autót

Radar360: Orbán a valóságban és filmen is Németország fókuszában

Radar360: Orbán a valóságban és filmen is Németország fókuszában

Döntött a kormány az orvosok átvezényléséről és a másodállások korlátozásáról

Döntött a kormány az orvosok átvezényléséről és a másodállások korlátozásáról