szerző:
hvg.hu

Az új Pixel telefonok és az otthoni okosközpont mellett egy új táblagépet is villantott a Google kedden este. A specifikációk nem rosszak, de a legjobb változatért egy kisebb vagyont kell kifizetni.

Magyar idő szerint kedden este New Yorkban tartotta meg régóta várt bejelentését a Google, ahol jó néhány eszközről rántották le a leplet. Megjött például a két új csúcsmobil, a Pixel 3 és a Pixel 3 XL, de az otthoni okosközpont is bemutatkozott. Volt azonban más is a Google tarsolyában, ami az Apple hamarosan érkező iPad Prójának lehet ellenfele.

A Google Pixel Slate egy 12 colos LCD kijelzővel ellátott táblagép lett, amely 6 millió pixelt jelenít meg 293ppi-s pontsűrűséggel. Természetesen Chrome OS fut rajta, amelynek kinézetét úgy optimalizálta a Google, hogy azt a benyomást keltse: egy számítógépen dolgozunk.

©

A készüléket két kamerával látták el, egyiket a hátoldalon, másikat az eszköz elején találjuk, és mindkettő 8 megapixeles felbontású. A Pixel Slate lelkét az nyolcadik generációs Intel processzorok jelentik, lesz belőle m3-mal, i5-tel és i7-essel, valamint Intel Celeronnal szerelt változat is.

Ez utóbbiból lesz 4 és 8 GB RAM-mal szerelt változat, amelyekhez 32 és 64 GB tárhely társul. Az m3-as processzorral ellátott eszköz 8 GB RAM-mal és 64 GB tárhellyel, az i5-ös 8 GB RAM-mal és 128 GB tárhellyel, míg az i7-es 16 GB RAM-mal és 256 GB tárhellyel érkezik.

©

A Google ígérete szerint az akkumulátor 10 órán át bírja egyetlen feltöltéssel, a gyorstöltésnek köszönhetően pedig 15 perc alatt 2 órára elegendő energiát képes magába szívni.

A készülék mindkét végét egy-egy USB-C-vel látták el, a táblagépet pedig a pogo csapok segítségével lehet hozzákapcsolni a billentyűzethez, így sem párosítani nem kell az eszközzel, sem pedig tölteni a billentyűzetet. A billentyűk kerekek lettek, a fejlesztők szerint pedig halkan lehet gépelni velük. A borítót pedig úgy tervezték meg, hogy azzal gyakorlatilag bármilyen szögben be tudjuk dönteni a táblagépet.

©

Az eszköz támgoatja a Pixelbook Pent, az alapból rajta lévő Adobe Acrobatban akár szerkeszthetjük is a PDF-et. Emellett kapott egy sztereo hangszórót is – jack aljzatot azonban nem, amit a Google a Bluetooth-fülhallgatók terjedésével indokol.

Az Intel Celeron processzorral szerelt változat 599 dollárba (kb. 170 ezer forint) kerül, míg az i3-as ára 799 dollár (kb. 226 ezer forint), az i5-ösé 999 dollár (kb. 283 ezer forint), az i7-esé pedig 1599 dollár (kb. 453 ezer forint) lett.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, kövesse a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Szabadidő, eltartók és eltartottak a szép új világban

Szabadidő, eltartók és eltartottak a szép új világban

Digitálisan is elérhetők lesznek az állami fejlesztések

Digitálisan is elérhetők lesznek az állami fejlesztések

Az oroszok nem számolnak Paks II. további csúszásával

Az oroszok nem számolnak Paks II. további csúszásával

Már nem mernek válaszolni a kérdéseinkre – A HVG adventi kalendáriumában ma: Szabó Yvette

Már nem mernek válaszolni a kérdéseinkre – A HVG adventi kalendáriumában ma: Szabó Yvette

Letahózhatta Kövér az ordibáló ellenzéki képviselőt

Letahózhatta Kövér az ordibáló ellenzéki képviselőt

New York Times: Magyarország a látszatdemokrácia és a tekintélyuralom példája

New York Times: Magyarország a látszatdemokrácia és a tekintélyuralom példája