szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

David Brevik az első Diablo-játékok vezető dizájnere volt, egy Twitchen indított élő adás alkalmával kellemetlen érdekességeket osztott meg korábbi munkahelyéről.

Nem egy cég néha egész mást mutat a nyilvánosság felé, mint ami valójában tapasztalható a színfalak mögött. A jelek szerint hasonló zajlik most a Diablo és Warcraft-játékokat is készítő Blizzard háza táján, a cég egyik volt alkalmazottja ugyanis érdekes dolgokat osztott meg.

David Brevik korábban a Diablo első és második részének vezető dizájnere volt, és bár már nem dolgozik a stúdiónál, a videojátékok iránti szenvedélye a mai napig nem csökkent. Egy Twitchen indított élő adás alkalmával korábbi munkaadója is szóba került, ő pedig kapott az alkalmon.

Brevik először arról beszélt, hogyan kebelezi be az Activision a Blizzardot, és hogyan erőlteti rá a nagyobb vállalat egy kisebb cégre saját, olykor igen rossz ötleteit. Brevik szerint a vállalatnál tapasztalható munkakedvet remekül illusztrálja a Blizzard társalapítójának, Mike Morhaime októberi távozása is, aki egyik a napról a másikra döntött úgy, hogy otthagyja munkahelyét. (Az érdekes részletek 3 óra 31 percnél kezdődnek, a videón addig Brevik felesége látható.)

A játékdizájner fizetésbeli gondokat is pedzegett a műsorban. Szerinte sokaknak úgy tűnhet, a Blizzardnál anyagi szempontból is remek dolgozni, de ennek valójában az ellenkezője mutatkozik. Az alapbér sosem volt kiemelkedő, annak ellenére sem, hogy az általuk készített játékokkal milliók játszanak. Ráadásul, tette hozzá Brevik, az Activision már a profitból sem ad részedést a fejlesztőknek, ami szerinte komoly érvágás, és ez nem mindig volt így.

Brevik szerint a Blizzard már rég nem az a stúdió, amelynek évekkel ezelőtt megismerte, a vállalatnál ugyanis kizárólag a bevételnövelés lett a fő szempont, minden más pedig mellékes. A cégek egyike sem reagált a volt alkalmazott szavaira, bár ennek valószínűleg az új játékuk körüli botrány inkább az oka. Először azt kellene orvosolni.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Fent van ez az alkalmazás a telefonján? Ha nem vigyáz, az adatai bánhatják

Fent van ez az alkalmazás a telefonján? Ha nem vigyáz, az adatai bánhatják

Jön az 1000 kilométeres hatótávú Tesla villanykamion

Jön az 1000 kilométeres hatótávú Tesla villanykamion

Így csinált ügynöksztorit a Hamletből Bolgár György

Így csinált ügynöksztorit a Hamletből Bolgár György