szerző:
hvg.hu

David Brevik az első Diablo-játékok vezető dizájnere volt, egy Twitchen indított élő adás alkalmával kellemetlen érdekességeket osztott meg korábbi munkahelyéről.

Nem egy cég néha egész mást mutat a nyilvánosság felé, mint ami valójában tapasztalható a színfalak mögött. A jelek szerint hasonló zajlik most a Diablo és Warcraft-játékokat is készítő Blizzard háza táján, a cég egyik volt alkalmazottja ugyanis érdekes dolgokat osztott meg.

David Brevik korábban a Diablo első és második részének vezető dizájnere volt, és bár már nem dolgozik a stúdiónál, a videojátékok iránti szenvedélye a mai napig nem csökkent. Egy Twitchen indított élő adás alkalmával korábbi munkaadója is szóba került, ő pedig kapott az alkalmon.

Brevik először arról beszélt, hogyan kebelezi be az Activision a Blizzardot, és hogyan erőlteti rá a nagyobb vállalat egy kisebb cégre saját, olykor igen rossz ötleteit. Brevik szerint a vállalatnál tapasztalható munkakedvet remekül illusztrálja a Blizzard társalapítójának, Mike Morhaime októberi távozása is, aki egyik a napról a másikra döntött úgy, hogy otthagyja munkahelyét. (Az érdekes részletek 3 óra 31 percnél kezdődnek, a videón addig Brevik felesége látható.)

A játékdizájner fizetésbeli gondokat is pedzegett a műsorban. Szerinte sokaknak úgy tűnhet, a Blizzardnál anyagi szempontból is remek dolgozni, de ennek valójában az ellenkezője mutatkozik. Az alapbér sosem volt kiemelkedő, annak ellenére sem, hogy az általuk készített játékokkal milliók játszanak. Ráadásul, tette hozzá Brevik, az Activision már a profitból sem ad részedést a fejlesztőknek, ami szerinte komoly érvágás, és ez nem mindig volt így.

Brevik szerint a Blizzard már rég nem az a stúdió, amelynek évekkel ezelőtt megismerte, a vállalatnál ugyanis kizárólag a bevételnövelés lett a fő szempont, minden más pedig mellékes. A cégek egyike sem reagált a volt alkalmazott szavaira, bár ennek valószínűleg az új játékuk körüli botrány inkább az oka. Először azt kellene orvosolni.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Megvadítva: 621 lóerős lett a BMW 8-as kupéja

Megvadítva: 621 lóerős lett a BMW 8-as kupéja

Lefagyott a Tv2: élő adásban váratlanul beszóltak az Orbán-kormánynak

Lefagyott a Tv2: élő adásban váratlanul beszóltak az Orbán-kormánynak

Ha van Instagramja, próbálja ki: ez az oldal látványos montázst készít a legjobb fotóiból

Ha van Instagramja, próbálja ki: ez az oldal látványos montázst készít a legjobb fotóiból

Kövér még nem sújtott le az ellenzéki képviselőkre

Kövér még nem sújtott le az ellenzéki képviselőkre

Bambival büntetik az elítélt orvvadászt

Bambival büntetik az elítélt orvvadászt

Felszállt az első "kínai" Boeing, a kereskedelmi háború kellős közepén

Felszállt az első "kínai" Boeing, a kereskedelmi háború kellős közepén