szerző:
hvg.hu

Nem biztos, hogy jó lóra tett a Blizzard, amikor bejelentette, új Diablo játékukat kizárólag mobilra szánják. A programhoz kiadott első előzetest már 620 ezren szavazták le.

A Blizzard éves seregszemléje, a kaliforniai BlizzCon idén más miatt is érdekes volt: ezen az eseményen jelentette be a fejlesztő, hogy folytatást kap egyik legnépszerűbb játékuk, a Diablo. Az új epizód azonban nem PC-re, és még csak nem is konzolra, kizárólag mobilra készül.

A játékosok kezdetben nem értették, mi szükség van egy alapvetően számítógépes környezetre tervezett videojátéknak telefonos verzióra, a népharag pedig azóta sem csitult: a játékhoz kiadott első előzetest (illetve valószínűleg magát a játékot is) már több mint félmillióan, 620 ezren élték meg csalódásként. A lájkok száma elenyésző, mindössze 23 ezren nyomtak a tetszik gombra.

©

A számoknak hála a videó a gamer tartalmú felvételek között is “szép” teljesítményt ért el: ez az év első (és gyaníthatóan egyetlen) olyan videója, amelyet egyáltalán nem kedvelnek a játékosok. A YouTube-ra kikerült felvételek között pedig a harmadik, amely a legtöbb dislike-ot gyűjtötte be a Multiplayer First cikke szerint. A kapcsolódó listán a népszerű youtuber, PewDiePie egy 2016-os felvétele, valamint a YouTube által kiadott útmutató szerepel, ezeket szintén ki nem állhatta a videómegosztó közönsége.

A Diablo: Immortal még nem jelent meg, de ha így megy tovább, nem is biztos, hogy lesz értelme kiadni. Vagy legalábbis ebben a formában.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Gécs Dániel Tech

Itt a (majdnem) gyerekbarát Mortal Kombat, és ez is megy PC-n

A szülők okkal vannak kiakadva a verekedős játékok királyának számító Mortal Kombatra és társaira, pedig a műfajnak akadnak "barátságosabb" verziói is. A játéktermek hőskorából származó Soulcalibur is ilyen, amely hat év után most új résszel jelentkezett.

Gécs Dániel Tech

Tudja, mi lesz a legjobb westernek és a GTA 5 találkozásából? A játék, amit nem lehet letenni

Fogd a dollármilliárdokat termelő Grand Theft Auto 5 legjobb húzásait, és hintsd meg egy cseppnyi Tarantino-féle Aljas nyolcassal. Valahogy így születhetett meg a játékipar egyik leghíresebb vállalatának őszi újdonsága. Hogy a Red Dead Redemption 2 is képes lesz-e akkora pénzügyi bravúrra, mint a 2013-as GTA, még kérdéses, egyvalami azonban biztosnak látszik: ennél jobb játék már nem lesz idén.

Orbán miatt nem megy el a volt MDF-es Antall Józsefre emlékezni

Orbán miatt nem megy el a volt MDF-es Antall Józsefre emlékezni

A rák nem fog eltűnni, de kezelhetővé válhat

A rák nem fog eltűnni, de kezelhetővé válhat

Egyetlen női rab van Magyarországon, aki élete végéig börtönben marad: a gyerekgyilkos anya

Egyetlen női rab van Magyarországon, aki élete végéig börtönben marad: a gyerekgyilkos anya

Kávészünet, teaidő - recept

Kávészünet, teaidő - recept

Huawei: a franciák és a németek nem aggódnak

Huawei: a franciák és a németek nem aggódnak

Putyin erőt mutat, de egyre jobban fáj neki

Putyin erőt mutat, de egyre jobban fáj neki