szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Ho Csienkuj szerint sikerült úgy módosítania a csecsemők génállományát, hogy ellenállóak legyenek az olyan vírusokkal szemben, mint például a HIV.

Egy kínai kutató azt állítja,hogy emberi magzatokon végzett génmanipulációs kísérletei sikerrel jártak, így megszülettek a világ első génmódosított csecsemői – írja az AP. Ho Csienkuj célja az volt, hogy olyan embereket hozzon létre, akik immúnisak a HIV-vírusra, amely Kínában komoly egészségügyi problémát jelent. A kutató elmondta, hogy a kísérlet eredményeképp ikrek születtek, azt azonban nem árulta el, hogy kik a csecsekők szülei. Ho Csienkuj azt állítja, összesen hét pár vett részt a kísérletben, hét nőnek ültetett be génmódosított embriókat, de csak egy esetben járt sikerrel.

A tudományos közvéleményt megosztotta a professzor kísérlete: sokak szerint Ho Csienkuj veszélyes vállalkozásba kezdett, és amit tett, nem más, mint barbár emberkísérlet, mivel a génmanipulációs technológia még nem eléggé fejlett ahhoz, hogy embereken alkalmazzák az ilyen eljárásokat.

A professzor még nem publikálta felfedezését, amit egyébként még senki nem erősített meg, bár egy amerikai tudós azt állítja, együtt dolgozott a kínai professzorral, akinek szerinte megvan az eljáráshoz szükséges tapasztalata.

Ha kíváncsi a fejleményekre, kövesse a HVG Tech rovatának tudományos témákkal is foglalkozó Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Doku360: A Kádár-rendszer Soltvadkertig nem ért el

Doku360: A Kádár-rendszer Soltvadkertig nem ért el

Megvan a használatbavételi engedély, szeptemberben nyithat az új budapesti pláza

Megvan a használatbavételi engedély, szeptemberben nyithat az új budapesti pláza

Vona Gáborék népszavazást kezdeményeznek a külföldön élők levélszavazatáról

Vona Gáborék népszavazást kezdeményeznek a külföldön élők levélszavazatáról